Weg met wallen onder je ogen: probeer deze eenvoudige natuurlijke methoden!

door Natasja

06 April 2022

Weg met wallen onder je ogen: probeer deze eenvoudige natuurlijke methoden!
Advertisement

Wallen onder de ogen, die ontsierende zwellen die je blik verzwaren en soms onaangenaam aanvoelen, zijn een probleem dat veel verschillende oorzaken kan hebben. Voeding, stress, slaapgebrek en ook luchtverontreiniging kunnen allemaal bijdragen tot het ontstaan ervan, en natuurlijk kan in sommige gevallen een verandering van ritme en levensstijl ze doen verdwijnen.

Je kunt in ieder geval ze wel verzachten en het ongemak dat ze vaak veroorzaken verminderen met eenvoudige DIY middelen op basis van natuurlijke ingrediënten. Ontdek hieronder hoe je je huid kunt verstevigen en hydrateren met eenvoudige en goedkope methoden.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Aloë vera: aloë vera bladeren bevatten een gel die rijk is aan water en eiwitten, vitaminen, mineralen en andere stoffen die zeer heilzaam zijn voor de huid. Het wordt meestal gebruikt om brandwonden te behandelen, maar helpt ook in andere gevallen, zoals zwellingen rond de ogen. Snij gewoon een stukje van een blad dat je van de basis hebt genomen (zonder het te breken), neem de gel erin en masseer het in de oogzone. Pas op dat je de gel niet in je ogen krijgt, want dat kan irritatie en pijn veroorzaken.
  • Zoete amandelolie: de uit amandelen verkregen olie (nog beter indien koud geperst) is uitstekend geschikt om zwellingen rond de ogen te bestrijden, dankzij de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het bevat ook retinol, vitamine E en vitamine K.
  • Theezakjes: groene of zwarte thee bevatten cafeïne, die helpt om de huid steviger en strakker te maken en tekenen van ontsteking te verminderen. Thee bevat ook flavonoïden, dat zijn antioxidanten. Dus nadat je thee hebt gezet met de theezakjes, koel je ze goed af (ook in de koelkast) en leg je ze vervolgens een paar minuten onder je ogen of over je gesloten ogen; druk er vervolgens zachtjes op om wat van de thee vrij te laten komen en masseer zachtjes rond je ogen. Spoel af met net lauw water.
  • Komkommerschijfjes: komkommers zijn rijk aan water, vitamine C, die de huid energie geeft, en ook antioxidanten die werken tegen verontreinigende gifstoffen in het milieu, d.w.z. die welke vaak zwelling en roodheid veroorzaken. Snij ze in dunne plakjes en leg ze over je gesloten ogen of snij een plakje in twee halve maantjes om onder je ogen te laten zitten, en ontspan tien minuten of langer voordat je ze verwijdert.

Heb jij een favoriete methode om wallen onder je ogen tegen te verminderen?

Advertisement