Verhelder en verlicht de gezichtshuid met een zelfgemaakte natuurlijke kurkuma tonic

door Natasja

20 Maart 2023

Verhelder en verlicht de gezichtshuid met een zelfgemaakte natuurlijke kurkuma tonic
Advertisement

Het gezicht wordt voortdurend blootgesteld aan zonlicht, weersomstandigheden en vervuiling - vooral in steden. Dit zijn allemaal factoren waartegen je je huid moet beschermen, om te voorkomen dat er puistjes ontstaan, dat de teint dof wordt en dat de poriën te groot worden. Voor elk van deze problemen zijn er talloze specifieke producten die soms erg duur zijn. En dan zijn er natuurlijke alternatieven die thuis kunnen worden bereid, op basis van gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten met veel heilzame eigenschappen.

Dat geldt bijvoorbeeld voor kurkuma, dat nuttig is voor huid- en haarverzorging. Wat het eerste gebruik betreft, het kan op verschillende manieren worden benut, van maskers tot huidtonics. En juist van die laatste stellen we je enkele eenvoudige recepten voor om thuis uit te proberen.

Creativo

Creativo

Met toverhazelaar destillaat

  • 15 gram kurkumapoeder
  • 150 ml toverhazelaardestillaat

Zorg voor een fles om het eindproduct in te doen: het kan een spray zijn of ook met een klein gaatje om het met behulp van een wattenschijfje aan te brengen. Je hebt een kleine kom nodig die geschikt is voor de magnetron.

1. Giet het distillaat en de kurkuma in het kommetje en roer goed.
2. Kook in de magnetron op middelhoog vermogen gedurende 45 seconden
3. Nogmaals roeren
4. Giet in de fles.

Je voor elk gebruik moet schudden en je kunt de tonic rechtstreeks op je gezicht spuiten, of een kleine hoeveelheid op een wattenschijfje aanbrengen, altijd nadat je je gezicht grondig hebt gereinigd en gewassen.

Met rozenwater

  • 15 gram kurkumapoeder
  • 175 ml rozenwater
  • 1 eetlepel aloë vera gel

Meng alles in een kommetje en giet het vervolgens in een flesje. Je gebruikt het zoals in het andere geval, maar je kunt het beter in de koelkast bewaren.

We raden altijd aan ervoor te zorgen dat je geen allergische reacties hebt op een van de ingrediënten van deze zelfgemaakte preparaten, en altijd eerst een test te doen, met een kleine hoeveelheid van het product in de holte van je elleboog, en eventuele reacties gedurende 24-48 uur te observeren.

Met zeer weinig ingrediënten heb je altijd een voorraadje tonic voor je huidverzorging, en vergeet niet dat elk van de ingrediënten ook op vele andere manieren van pas kan komen!

Advertisement