Voor dikkere en mooiere wenkbrauwen kun je natuurlijke middelen gebruiken

door Natasja

28 Juni 2022

Voor dikkere en mooiere wenkbrauwen kun je natuurlijke middelen gebruiken
Advertisement

Dikke, goed afgetekende wenkbrauwen hebben is mooi, vooral met het oog op de schoonheidstrends van de laatste jaren die dit somatische kenmerk sterk benadrukken. Niet iedereen heeft goed gevormde en volle wenkbrauwen, dus wordt er vaak make-up gebruikt om het probleem te verhelpen, en steeds meer mensen wenden zich tot laminering om de wenkbrauwen van hun dromen te bereiken.

Het is echter ook mogelijk om het uiterlijk van wenkbrauwen te verbeteren door natuurlijke behandelingen te gebruiken om hun groei te stimuleren en ze dikker en mooier te maken. Hieronder laten we er een paar zien.

via emedihealth.com

Advertisement
Pexels

Pexels

  • Aloë vera gel: dankzij de aloïne helpt deze plant ook bij de haargroei, dus ook nuttig voor de wenkbrauwen. Als je thuis een aloë vera plant hebt, neem er dan een blaadje van, haal er wat gel uit en masseer het direct op je wenkbrauwen tot het geabsorbeerd is. Je kunt de rest van het blad ook over meerdere dagen gebruiken, en niet alleen op de wenkbrauwen maar ook op de huid.
  • Ricinusolie: bevat antioxidanten, proteïnen en ricinolzuur die de groei van de wenkbrauwen ondersteunen. Doordrenk een wattenschijfje of wattenstaafje met de olie en wrijf het over je wenkbrauwen, masseer het 5 minuten voor het slapen gaan, en spoel het de volgende ochtend af. Als je de olie niet de hele nacht op je wenkbrauwen wilt laten zitten, laat het dan minstens 20 minuten zitten. 
  • Verse melk: (koe)melk is rijk aan eiwitten, vitamine D en calcium, die het haar versterken en de follikels voeden. Ook hier kun je een paar druppels verse melk op je wenkbrauwen masseren en het een nachtje laten ziten voordat je het afspoelt. Je kunt dit ook doen met jojobaolie of een beetje olijfolie gemengd met een theelepel honing.
Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

  • Kokosolie: ook dit moet in kleine hoeveelheden gedurende enkele minuten worden ingemasseerd en een nacht laten intrekken. Het verdient aanbeveling dit proces gedurende enkele weken of zelfs enkele maanden dagelijks te herhalen. Kijk altijd uit voor eventuele intoleranties.
  • Ui: uien bevatten veel zwavel, een andere stof die de groei van wenkbrauwen bevordert. Daarom moet je het sap van een ui extraheren en de vloeistof zachtjes in je wenkbrauwen masseren, en een uur of langer wachten alvorens af te spoelen.
  • Eigeel. het is de keratine die erin zit die helpt. Je moet een eierdooier opkloppen tot het een romige consistentie heeft en het dan op je wenkbrauwen aanbrengen. Een uur laten inwerken en daarna afspoelen.

 

Advertisement