DIY anti-rimpelcrème: maak je eigen crème met aloë vera en kokos!

door Natasja

20 Maart 2022

DIY anti-rimpelcrème: maak je eigen crème met aloë vera en kokos!
Advertisement

Het verstrijken van de tijd en de dagelijkse stress laten onvermijdelijk sporen na op je huid, waaronder rimpels, maar die kun je tegengaan met doeltreffende middelen die je in je schoonheidsritueel kunt opnemen.

Ieder heeft zeker verschillende behoeften, maar de huid van iedereen moet ook aan de buitenkant altijd gehydrateerd worden, dankzij crèmes en lotions die je elke dag kunnen gebruiken. Als je een natuurlijk middel tegen rimpels in het gezicht wilt proberen, kun je een crème bereiden op basis van kokosolie en aloë veragel, twee ingrediënten met veel heilzame eigenschappen voor de huid. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Aloë vera kan oude rimpels niet doen verdwijnen, maar helpt wel de vorming van nieuwe rimpels tegen te gaan omdat het de productie van collageen en elastine bevordert, zodat een product op basis van de gel die eruit wordt gewonnen, kan worden gebruikt op het gezicht, ook rond de ogen en de mond (zolang je maar oppast dat de crème niet in de ogen komt).

Kokosolie daarentegen versterkt de beschermende barrière van de huid, waardoor de huid beter gehydrateerd blijft en er voller en gezonder uitziet.

Hoe gebruik je deze ingrediënten voor je huid:

  • 1 eetlepel biologische kokosolie
  • 2 eetlepels aloë veragel
  • (facultatief) als je wilt, kun je één of twee druppels essentiële olie van rozenbottel of lavendel toevoegen om het product delicaat te laten geuren. Deze extracten zijn weldadig voor de huid en kunnen een aangenaam ontspannend effect hebben wanneer ze voor het slapen gaan worden aangebracht.

Meng het in een klein glazen potje (ook oude, gereinigde en gesteriliseerde crèmepotjes) en breng een gelijkmatige laag aan op je gezicht, masseer zachtjes met ronddraaiende bewegingen met je vingertoppen. Voor een schokbehandeling kun je het product 's nachts laten inwerken, anders spoel je het na 5 of 10 minuten af met lauw water.

Om ervoor te zorgen dat de crème niet te vloeibaar wordt, vooral bij warm weer, is het altijd een goed idee om hem in de koelkast te bewaren: ook onmiddellijk na de bereiding en vóór het aanbrengen is het raadzaam om hem een paar uur in de koelkast te bewaren, zodat hij een beetje kan indikken. Na opening kun je hem het best vrij snel opgebruiken, misschien binnen een paar weken. Gezien hoe gemakkelijk het te bereiden is, is het beter dit vaker te doen voor een vers product.

Hoewel dit natuurlijke ingrediënten zijn die zacht zijn voor de huid, is het altijd raadzaam te controleren of je niet allergisch bent voor een van de ingrediënten en eventueel een test uit te voeren voordat je een DIY crème aanbrengt: breng een klein beetje aan op de binnenkant van je elleboog en controleer binnen 24-48 uur op eventuele reacties.

Advertisement