Van een middel voor dikkere wimpers tot een 100% ecologische make-up remover: ontdek enkele natuurlijke beautytrucs!

door Natasja

30 Mei 2022

Van een middel voor dikkere wimpers tot een 100% ecologische make-up remover: ontdek enkele natuurlijke beautytrucs!
Advertisement

De verzorging van het uiterlijk houdt ook schoonheidsbehandelingen in om de gezondheid van de huid of het haar te behouden. Het komt ook voor dat men een aantal probleempjes moet bestrijden die misschien nog worden verergerd door genetische aanleg. Er zijn dus mensen die zwakke wimpers hebben, anderen die maar al te vaak moeten ontharen en vooral met een vervelende hergroei te maken hebben.

Er zijn echter producten en volledig natuurlijke DIY middelen die kunnen helpen, zodat je delicate ingrediënten op je lichaam kunt gebruiken die vrij zijn van chemische bestanddelen die voor sommigen hinderlijk kunnen zijn. Lees hieronder over een aantal van deze middelen.

Advertisement
Pexels

Pexels

  • Voor dikkere en gezondere wimpers: kokosolie helpt, meer dan andere olie van plantaardige oorsprong, de wimpers dikker en voller te lijken en versterkt ze. Doordat het laurinezuur bevat, dringt het beter door in de wimpers. Zo wordt een natuurlijke behandeling een verdediging tegen bacteriën die oogirritatie kunnen veroorzaken; en het helpt de wimpers meer gehydrateerd en gevoed te worden, waardoor ze ook minder snel uitvallen. Hoe gebruik je het? Gebruik organische kokosolie van de eerste persing. Was je handen goed, neem een beetje van de olie met je wijsvinger, wrijf het tussen de twee wijsvingers en ga dan met je vingers over je wimpers; sluit je ogen om met je vingers over de bovenkant van de wimpers te gaan, maar pas op dat je de olie niet in je ogen krijgt, dus doe het langzaam en met weinig olie. Je zou ook een nieuw, schoon mascaraborsteltje kunnen gebruiken.
  • Je make-up verwijderen en je gezicht reinigen met olijfolie: zorg ervoor dat je geen allergische reactie op olijfolie hebt (maar je kunt ook zoete amandelolie, grapefruitzaadolie gebruiken). s Avonds, vóór je gebruikelijke reinigingsroutine, kun je make-upresten en onzuiverheden met de olie verwijderen. Hoe wordt het gebruikt? Neem met schone, droge handen een kleine hoeveelheid olie en wrijf die in de huid zoals een reinigingsmiddel, masseer enkele seconden. Maak vervolgens een zachte doek nat met lauw water en veeg het van je gezicht. Herhaal de twee stappen tot je gezicht helemaal schoon is. Het wordt aanbevolen om telkens schone minihanddoekjes te gebruiken. Dit is een natuurlijke methode die ook door acteurs en modellen wordt gebruikt, maar wees voorzichtig: als er veel make-up op zit, moet je de handeling wel 20 keer herhalen (sommigen zeggen dat ze het zelfs 40 keer moesten doen, voor zware toneelmake-up) voordat alles is verwijderd.
  • Tegen het opnieuw groeien van haren na het scheren: mensen met zeer sterke haren voelen vaak enkele dagen na het scheren een lichte pijn op de plaatsen waar de nieuwe haren uitlopen. Om de pijn te verlichten, kan de huid gemasseerd worden met: Aloë vera gel, kokosolie, zoete amandelolie. Aan de zojuist genoemde oliën kun je ook twee of drie druppels tea tree etherische olie toevoegen.
  • Als je vaak lippenstift draagt, vooral matte lippenstiften of lipstick, bescherm je lippen dan met cacaoboter van goede kwaliteit voordat je ze aanbrengt en laat het goed intrekken. Make-up voor de mond is vaak niet vochtinbrengend genoeg en heeft zelfs een averechts effect als het niet van goede kwaliteit is.

Wat zijn jouw favoriete ecologische schoonheidsgeheimen?

Advertisement