Wat is het verschil tussen een grondige reiniging van de badkamer en een meer oppervlakkige reiniging?

door Natasja

01 Juni 2022

Wat is het verschil tussen een grondige reiniging van de badkamer en een meer oppervlakkige reiniging?
Advertisement

Iedereen houdt van tijd en geld te besparen, ook als het gaat om het schoonmaken van het huis. Niemand houdt van het idee vrije tijd te besteden aan het schoonmaken van de badkamer na het werk of na de dagelijkse bezigheden. Het is ook niet fijn om altijd een deel van het weekend aan deze taken te moeten besteden. Maar het is ook zo dat het schoonmaken van het huis niet te lang kan worden uitgesteld, om slechte hygiëne van de ruimten waarin we dagelijks leven, te voorkomen.

Het kan dus zo zijn dat, of je het nu zelf moet doen of dat je het toevertrouwt aan iemand die je in dienst hebt om het huishouden te doen, je er soms voor wilt zorgen dat je elke kamer sneller kunt schoonmaken, zodat alles in korte tijd weer netjes is. Je realiseert je echter niet altijd wat het verschil is tussen grondig schoonmaken en snel en oppervlakkig schoonmaken. 

Een Amerikaanse hulp in de huishouding dat op TikTok heel beroemd werd door haar werkervaring te documenteren, toonde in een zeer snelle video het verschil tussen de twee schoonmaakmethodes.

via @vanesamaro91/TikTok

Advertisement
Video tutorial via @vanesamaro91/TikTok

Video tutorial via @vanesamaro91/TikTok

Het meisje heet Vanessa Amaro, en ze werkt al jaren als hulp in de huishouding. In de clip laat ze zien wat je krijgt als je haar vraagt de wastafel in de badkamer snel schoon te maken: ze maakt het keramiek daadwerkelijk schoon met een spons en het juiste schoonmaakmiddel en veegt het vervolgens een tweede keer af met een zachte doek om het af te spoelen en te laten glanzen.

Advertisement
Video tutorial via @vanesamaro91/TikTok

Video tutorial via @vanesamaro91/TikTok

Wanneer klanten echter een grondige reiniging wensen, zijn er veel meer stappen nodig:

  • Gebruik de zachte spons met zeep om het grootste deel van het vuil van de wastafel weg te wassen
  • Gebruik een borstel met een lange steel en een bredere kop om hardnekkig vuil weg te schrobben en let daarbij op de binnenranden van de wastafel.
  • Daarna gebruikt ze een andere borstel, ook hier met harde haren maar kleiner, voor de kleinere delen. Met deze borstel schrobt ze het product aan de onderkant van de kraan en in de kleinere spleten waar de eerste borstel nutteloos zou zijn.
  • Nu moet de afvoer aangepakt worden: ook daar giet ze schoonmaakmiddel in en schrobt met een oude tandenborstel. Met dezelfde zorgt ze ook voor de afvoerplug.
  • Dan spoelt ze alles af met bleekmiddel en gebruikt daarna een zachte doek.
  • Tenslotte spuit ze een product om het metaal van de kraan te laten glanzen op een doek, die ze vervolgens over de kraan en ook over de afvoerplug wrijft om ze te doen glanzen.

De jonge vrouw wil benadrukken dat "tijd geld is": alleen al het grondig schoonmaken van de wastafel doet beseffen hoeveel het kost om de rest van de badkamer met dezelfde precisie te verzorgen, laat staan de andere kamers in het huis. Het is niet meer dan normaal dat je hard moet werken en meer moet uitgeven om een echt onberispelijk huis te hebben, vind je ook niet?d

Via deze link kun je de TikTok zien: https://www.tiktok.com/@vanesamaro91/video/7042114382641302830

Advertisement