Zeg vaarwel tegen donkere kringen met een DIY kurkuma oogmasker

door Natasja

20 Maart 2022

Zeg vaarwel tegen donkere kringen met een DIY kurkuma oogmasker
Advertisement

Sommige mensen hebben dagelijks te kampen met donkere kringen onder de ogen, maar anderen hebben er maar af en toe last van: een donkere huid rond de ogen kan vele oorzaken hebben. Het kan een symptoom zijn van stress, een onevenwichtige voeding, maar ook een gebrek aan voldoende slaap, uitdroging van weefsel, roken, allergieën, alcohol en nog veel meer. Het ontdekken van de reden helpt je zeker om de aanwezigheid van deze donkere vlekken die de ogen verzwaren tegen te gaan, maar je kunt jezelf ook helpen met een volkomen natuurlijk oogmasker.

Dit is een product op basis van kurkuma, een specerij die wordt verkregen uit de wortel van de kurkumaplant, die veel in cosmetica wordt gebruikt en al sinds de oudheid bekend is en wordt benut om zijn vele heilzame eigenschappen. Ook in de wereld van de DIY cosmetica bestaat er al lang veel belangstelling voor, onder meer voor specifieke producten om de oogcontour op te helderen. Onder de vele beautytips van dit soort, is er ook een, voorgesteld door blogger Alexandra Potora op Instagram (https://www.instagram.com/p/BiXFU3tgqO4/?taken-by=alexandrapotora), die viraal is gegaan. Lees verder om meer te weten te komen.

via Alexandra Potora/Instagram

Advertisement
Pixabay, Creativo

Pixabay, Creativo

Bij deze methode worden met name kurkumapoeder en karnemelk gebruikt. Kurkuma bevat curcumine, een stof die UV-schade vermindert, veel voorkomende huiduitslag bestrijdt en de huid helderder maakt. Karnemelk daarentegen bevat melkzuur dat van pas komt bij het zachtjes scrubben van de huid om dode huidcellen te verwijderen en huidregeneratie te bevorderen.

Wat je nodig hebt:

  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel karnemelk. Als dit niet in huis hebt, kun je het zelf maken, we leggen het later uit.
  • Een kleine kom
  • Een spatel of lepel
  • Een kleine kwast

Voorbereiding en toepassing

    1. Meng de twee ingrediënten met een spatel (eventueel een van een oud gezichtsmasker) in een kleine kom om een luchtig masker te maken.
    2. Breng het masker met een klein kwastje aan onder de ogen, op de plaats waar je gewoonlijk oogproducten gebruikt. Kom niet in de buurt van de traanbuisjes en zorg dat het product niet in de ogen komt.
    3. 15 minuten laten inwerken
    4. Verwijder het met een zachte natte handdoek. Maak je geen zorgen over al het geel dat over de huid loopt, je zult het gemakkelijk kunnen afspoelen.
    5. Was je gezicht als gewoonlijk.

Om karnemelk te bereiden, kun je twee methoden gebruiken:

  •  Met verse room: klop 250 ml (of nog minder) op met een garde, niet alleen tot het schuimig is, maar ga door tot het "smelt", wanneer het vast en korrelig wordt. Giet met een kaasdoek het vloeibare deel af, dat is de karnemelk. Het vaste deel, echter, zal boter zijn!
  • Met magere melk, magere witte yoghurt en citroensap: meng melk en yoghurt in gelijke delen (bijv. twee eetlepels of 60 gram/60 ml), voeg vervolgens het sap van één gefilterde citroen toe en roer goed met een garde. Laat het 10 minuten staan voor je het gebruikt. Het is ook nuttig bij de bereiding van gebak en bepaalde soorten brood!

Voordat je DIY producten op je huid aanbrengt, moet je controleren dat je niet allergisch bent voor een van de ingrediënten, en altijd verse ingrediënten gebruiken.

Advertisement