Maak eenvoudige en goedkope paasdecoraties door van alles creatief te recyclen

door Natasja

21 Maart 2022

Maak eenvoudige en goedkope paasdecoraties door van alles creatief te recyclen
Advertisement

De paasperiode zet ons, een beetje zoals Kerstmis, aan tot het vieren van deze gelegenheid met vele versieringen die het huis verfraaien en vaak ook de lente verwelkomen, die terugkeert om de natuur met kleur te vullen. Dus, creaties versierd met bloemen, maar ook eieren en kuikens, konijntjes met hun worteltjes en nog veel meer. 

Je hoeft niet per se veel geld uit te geven of een tuin vol bloemen te hebben om je huis met al deze decoraties te versieren: je kunt ook op creatieve wijze voorwerpen recyclen die misschien in een hoek van je huis vergeten waren. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Kransen van gevlochten takken zijn altijd heel mooi, ook als ze maar aan één kant versierd zijn. En voor die versiering kun je, naast echte of kunstbloemen, ook beschilderde eierschalen gebruiken die een beetje op pioenrozen zullen lijken!

Advertisement

Voor een originele tafeldecoratie kun je uitgesneden eierdoosjes gebruiken die je in een cirkel rangschikt: sommige gevuld met gekleurde eieren, andere met bloemen - eventueel kunstbloemen!

Houten wasknijpers, uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet op een manier dat de lange, gladde zijden aan elkaar gelijmd worden, kunnen oranje worden geverfd en bovenaan worden voorzien van een groene strik: ze zullen perfecte wortels zijn voor een gepersonaliseerde decoratie, zoals een originele tafeldecoratie.

Je kunt ze ook gebruiken om grappige kransen te maken en op te hangen waar je maar wilt.

Of voeg verschillende stukken wasknijpers samen en maak grote wortels om met Pasen de tafel en het huis te versieren.

Advertisement

Een ander hulpmiddel dat altijd van pas komt bij knutselwerkjes, ook met Pasen, zijn glazen potten zoals die welke worden gebruikt voor jam en conserven: ze kunnen gemakkelijk worden beschilderd om er leuke bloemenvazen van te maken.

Of je kunt er composities van droge takken in zetten en die versieren met eieren.

Advertisement

Er zijn genoeg ideeën om glazen flessen te recyclen: de hals, met de dop er nog op, kan worden afgesneden en vervolgens worden beschilderd om er een beetje als eieren uit te zien. Je zou binnen wat bloembollen kunnen planten.

De bodem van dikke plastic flessen, naar wens versierd, kan gemakkelijk worden omgetoverd tot een mandje voor de eierspeurtocht.

Advertisement

Als je wat hout over hebt, kun je gemakkelijk versieringen maken voor in de tuin, zoals konijntjes om tussen de planten in een perk te zetten of ook bij de ingang van het huis.

Met de kurken van champagne of mousserende wijn kun je heel veel schattige konijntjes maken.

Advertisement

Een oude taartvorm is een geweldige houder voor het planten van bloembollen.

Vrolijk Pasen!

Advertisement