Ziet het huis er altijd slordig of een beetje verwaarloosd uit? Je kunt een paar trucs toepassen

door Natasja

18 Maart 2022

Ziet het huis er altijd slordig of een beetje verwaarloosd uit? Je kunt een paar trucs toepassen
Advertisement

Niet elk huis is altijd in perfecte staat en klaar om gasten te ontvangen of in elke hoek vereeuwigd te worden. Het dagelijkse leven kan het moeilijk maken om het huis brandschoon te houden en wanneer het tijd is om op te ruimen, komt het misschien niet bij je op om aandacht te besteden aan een aantal details die wijzen op een beetje verwaarlozing.

Sommige voorwerpen die je elke dag gebruikt en ziet, die niet elke keer dat je het huis opruimt worden schoongemaakt of opgeruimd, kunnen je inspanningen dus een beetje verpesten en de aandacht trekken van eventuele gasten. Ontdek er hieronder enkele.

Advertisement

Geëmailleerd stalen keukengerei is het onderwerp van een periodieke "revival" in de wereld van de binnenhuisinrichting, gezien de enigszins retro of rustieke uitstraling die het altijd heeft gehad. Wanneer ze echter ouderdomsverschijnselen beginnen te vertonen en de glazuurlaag afbladdert, waardoor zwarte vlekken zichtbaar worden, is het een goed idee om ze uit het zicht te houden of ze misschien op een creatieve manier te gebruiken.

Hetzelfde geldt voor keramische kopjes, kommen en borden die gebarsten of beschadigd zijn: bewaar ze voor eigen gebruik of recycle ze op een creatieve manier.

Advertisement

Zeepresten zijn onhandig in het gebruik en maken geen al te beste indruk, maar omdat verspilling niet moet worden aangemoedigd, moet je, zodra je merkt dat de zeep niet veel meer is dan een vlokje, de zeep vervangen door een nieuwe en de resten bewaren voor later gebruik op allerlei nuttige manieren, waaronder het maken van een ander stuk zeep.

Hoe meer mensen er in het huis wonen, hoe voller de kapstok in de hal zal zijn met jassen: het neemt niet alleen veel ruimte in, maar het maakt het ook moeilijk voor de gasten om hun eigen jassen op te hangen. Je kunt beter proberen minder jassen op te hangen en zo die kapstok vrijer te houden.

In elke kamer geeft het zien van heel veel schoenen verspreid over de vloer altijd een grote indruk van rommel, maar zolang  anderen het niet zien kan het je misschien niet schelen. Het is echter altijd beter om in de hal of de doorgangen enkele schoenenrekken te gebruiken, ook die met ruimtebesparende DIY oplossingen zijn gemaakt.

Als je zeer grote spiegels hebt, die altijd decoratief en superefficiënt zijn om kamers helderder en ruimtelijker te doen lijken, moet je erop letten dat je ze altijd schoon houdt: die grote glazen oppervlakken geven, net als ramen, altijd een indruk van verwaarlozing als ze dof worden door stof en vlekken.

Advertisement

Hetzelfde gebeurt in de badkamers, waar vocht en zeep- of tandpastaspatten het spiegelglas voortdurend bevuilen.

Dekens en plaids zijn onmisbaar, maar in plaats van ze her en der gedrapeerd te laten liggen, probeer ze eens op te vouwen of misschien in een paar grote manden te stoppen als je ze niet nodig hebt.

Advertisement
commons.wikimedia.org

commons.wikimedia.org

Die comfortabele maar versleten pantoffels helpen niet echt om een gevoel van verwaarlozing te vermijden, dus als er gasten komen is het beter om ze in de slaapkamer te verstoppen en als je de gewoonte hebt om je gasten hun schoenen uit te laten trekken, zorg er dan voor dat de pantoffels die voor hen bestemd zijn altijd in uitstekende staat en goed schoon zijn.

Het zijn maar een paar kleine dingen waar je op moet letten, maar ze kunnen je huis een stuk netter en opgeruimder maken.

Advertisement