Keukenbladen met marmereffect: wist je dat je die met een minimum aan kosten zelf kunt maken?

door Natasja

20 Maart 2022

Keukenbladen met marmereffect: wist je dat je die met een minimum aan kosten zelf kunt maken?
Advertisement

Marmer is een van de meest begeerde materialen voor de afwerking van keukens: het wordt meestal gebruikt voor keukenwerkbladen en geeft de hele ruimte een zeer luxueuze en elegante uitstraling. Het is echter ook een vrij dure afwerking die niet binnen ieders bereik ligt.

Als je echter niet wilt afzien van de esthetiek van een licht oppervlak met de typische grijsachtige aders die kenmerkend zijn voor deze bekledingen, kun je het voorbeeld volgen van een gebruiker op TikTok (https://www.tiktok.com/@no2pencilblog/video/6904512344345382149?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.insider.com%2F&referer_video_id=6904512344345382149&is_copy_url=1&is_from_webapp=v2) die een manier vond om het keukenblad te verven zodat het eruitziet als marmer. De ruimte is volledig veranderd en misschien krijg je ook zin om de keukenkastjes opnieuw te verven en de meubels te vernieuwen!

Advertisement
Video via @nopencilblog/TikTok

Video via @nopencilblog/TikTok

De TikTok-gebruiker, Melissa Mondragon, laat in haar video zien hoe ze erin geslaagd is om het uiterlijk van haar keuken te vernieuwen, te beginnen met de keukenbladen: zo ze te zien zou je denken dat ze gemaakt zijn van graniet of een soortgelijk materiaal, maar dankzij de aankoop van een speciale kit (die iets meer dan 150 euro kost, en die je hier (https://gianigranite.com/products/giani-marble-countertop-paint-kit?variant=14928295985198) kunt vinden of online kunt zoeken naar soortgelijke producten) is ze erin geslaagd om het op een onherkenbare manier te vernieuwen.

Het proces is eenvoudig, maar vereist een beetje geduld en aandacht.

Begin met schilderstape te gebruiken om alle randen, eventuele gasfornuizen en oppervlakken die in contact komen met het keukenblad, maar die niet door de verf bevuild mogen worden, te beschermen. Het keukenblad moet ook perfect schoon en droog zijn.

De volgende stap is het aanbrengen van de witte verfbasis, die egaal en dekkend moet zijn. Toen het droog was, tekende Melissa de grijze aders uit de vrije hand (dit was het moeilijkste deel). Wanneer ook de aders perfect droog zijn, is het tijd om het geheel te bedekken met een laag epoxy, waardoor een hard, glad en doorzichtig oppervlak ontstaat dat het hele oppervlak beschermt of geschikt maakt voor het koken.

Het vergt een minimum aan vaardigheid om de aders te schilderen, dus het ligt niet noodzakelijk binnen ieders bereik, maar het zou echt het project kunnen zijn dat een revolutie in je keuken teweegbrengt zonder veel geld uit te geven! Zou je het leuk vinden om ook zo'n DIY werkje te proberen?

Advertisement