Weet je niet hoe je de rommel in huis moet opruimen? Ontdek de woonaccessoires die je kunnen helpen!

door Natasja

10 Maart 2022

Weet je niet hoe je de rommel in huis moet opruimen? Ontdek de woonaccessoires die je kunnen helpen!
Advertisement

Er bestaat geen toverformule om rommel voorgoed uit je huis te doen verdwijnen, maar je moet er voortdurend voor zorgen dat er geen opeenhoping van voorwerpen en vuil ontstaat op alle beschikbare oppervlakken. Maar je kunt jezelf helpen de ruimten beter te organiseren door een paar slimme oplossingen toe te passen, zoals het invoegen van een aantal meubelen en accessoires in de inrichting die hiervoor perfect zijn.

In feite kun je niet altijd voorzien hoe je elke ruimte efficiënt kunt gebruiken, en dus koop je na verloop van tijd wat spullen. Manden, houders en meer: bekijk de ideeën hieronder, misschien vind je wel het juiste idee voor jou!

Advertisement
Amazon

Amazon

Een trolley vol ondiepe maar ruime laden kan van pas komen in de kantoorruimte, maar ook in de badkamer of in de hoek waar je creatief werk verricht, naait, repareert en dergelijke.

In het algemeen zijn trolley's met laden of manden overal nuttig, van de keuken tot de badkamer. Als je ruimte hebt achter de muur of tussen meubelstukken, zoek dan altijd naar die kastjes die deze volledig kunnen vullen.

Advertisement
Amazon

Amazon

Een organiser voor make-up: wanneer je geen lade kunt gebruiken met alle vakjes duidelijk aangegeven door tussenschotjes, zijn deze compacte oplossingen om op de toilettafel of badkamerplanken te plaatsen heel erg handig. Alles zal altijd klaar en zichtbaar zijn, en het zal minder tijd kosten om elke dag je make-up te doen.

Maar ze kunnen ook van pas komen als bureau-organizers!

Amazon

Amazon

Als je geen ruimte naast de douche hebt of geen handige plank rond het bad, investeer dan in roestvrijstalen houders om aan de muur te hangen. Je vindt ze in alle maten en vormen, ook met vakjes en handige haakjes zodat je geen flessen, handschoenen en sponzen meer hebt rondslingeren en ze ook niet kleddernat worden.

Amazon

Amazon

Ruimte onder het bed is een ruimte die nooit verspild mag worden. Je kunt oude laden met wieltjes gebruiken, of gewoon harde koffers met binnenvakken, die handig in het gebruik zijn en niet het risico lopen vol te raken met stof, haren of huisdierharen.

Amazon

Amazon

Manden: of ze nu gemaakt zijn van hout, metaal, natuurlijke vezels of stof, je kunt er nooit genoeg van hebben. Zorg ervoor dat je in elke kamer hetzelfde type kiest of modellen die goed bij elkaar passen, en ze zullen helpen om elke kamer stijlvol op te ruimen.

Advertisement
Amazon

Amazon

Geen plaats in de laden of meubelen voor de föhn? Kies een handige wandhouder om hem op te hangen.

Amazon

Amazon

In de hal van het huis of in een hoek van de slaapkamer kan het zijn dat er een stapel schoenen ligt. Overweeg een schoenenrek met open voorkant, dat klein is zodat het niet te veel ruimte inneemt, maar stevig genoeg om de schoenen te dragen die je het vaakst draagt zonder dat ze ruimte op de vloer innemen. Er zijn ook opvouwbare modellen die je bijvoorbeeld mee kunt nemen op kamperen!

Wat zijn jouw meest succesvolle aankopen om je huis op te ruimen?

Advertisement