Sjaals en foulards sorteren met een van deze 10 ruimtebesparende methodes

door Natasja

12 Februari 2023

Sjaals en foulards sorteren met een van deze 10 ruimtebesparende methodes
Advertisement

Sjaals en foulards zijn accessoires waar je moeilijk zonder kunt om je look compleet te maken, en ze worden echt onmisbaar als je bescherming tegen de kou nodig hebt. Als je naaien en breien leuk vindt, heb je waarschijnlijk een grote voorraad in huis. Sjaals, halsdoeken en foulards zijn er in talloze soorten en materialen, en tenzij je er heel weinig van gebruikt, liggen ze waarschijnlijk chaotisch in een of andere lade of kast.

Het vergt enige organisatie om ervoor te zorgen dat ze geen onnodige ruimte innemen, en het is niet alleen een kwestie van weten hoe je ze goed moet opvouwen of oprollen. Veel nuttiger in dit opzicht zijn accessoires, ook DIY, die helpen om de alles moeiteloos opgeruimd te houden. Hieronder staan er een paar om inspiratie uit te halen.

Advertisement

Rol ze netjes op en stop ze in een mand: het is gemakkelijk, praktisch en snel.

Advertisement

Voor kleinere foulards, die minder omvangrijk zijn, is het ook een leuk en ander idee om ze in een mooi bewerkt doorzichtige houder te doen, zoals een oude glazen vaas met deksel.

Als het er niet te veel zijn en je ze in een lade netjes van elkaar gescheiden wilt houden, kun je segmenten uit PVC-buizen snijden en die als tussenschotten gebruiken.

Een houten lade verdeeld in vele gelijke vakken wordt een fantastisch sjalenrek om aan de muur te hangen, dat voor originaliteit zorgt.

Het volstaat om twee of drie rails of handdoekrekken te bevestigen in een vrij gedeelte van de muur, misschien zelfs achter de deur (waar je niet veel anders kwijt kunt), en je kunt er alle sjaals, zelfs de zwaarste, die je in elk seizoen het meest draagt, op kwijt.

Advertisement

Wie stof op afstand kan houden, kan genieten van een leuke en kleurrijke vertoning: de sporten van een ladder vullen met veel kleurrijke sjaals.

Als je ze allemaal in vierkanten of rechthoeken vouwt, kun je ze behandelen als tijdschriften, die je in een wandhouder schuift. Orde en efficiëntie.

Advertisement

In de kleerkast, of waar dan ook, zijn ronde ringen zoals die in gordijnen zitten, een onschatbaar hulpmiddel om veel verschillende sjaals aan één enkele hanger te hangen. En het werkt ook met stropdassen.

Een inventief DIY idee: elke sjaal wordt vastgehouden door een wasknijper die aan een houten balkje is bevestigd.

Advertisement

Er zijn veel kledingorganizers, zoals die met draaibare elementen die ideaal zijn voor t-shirts maar ook voor sjaals.

Welke methode vind jij het mooiste?

Advertisement