IKEA hacks: hoe je van een snijplank 3 nuttige en stijlvolle accessoires voor in huis maakt

door Natasja

16 Maart 2023

IKEA hacks: hoe je van een snijplank 3 nuttige en stijlvolle accessoires voor in huis maakt
Advertisement

Wanneer je een accessoire koopt omdat je hem specifiek nodig hebt in huis, denk je er nooit over na hoeveel andere toepassingen je eraan zou kunnen geven, en dat is normaal. Maar wanneer je rondneust in meubelwinkels vol ideeën, zoals de Zweedse reus IKEA, kun je je verbeelding de vrije loop laten en alternatieve gebruiksmogelijkheden voorstellen voor een groot aantal voorwerpen die je toevallig voor je ziet. En als je het zelf niet kunt bedenken, schieten online voorstellen te hulp.

Zo kan een eenvoudige keukensnijplank de computerstandaard worden die je nodig had om elke tafel, ook een keukentafel, snel om te toveren tot een veel comfortabelere werkplek. Ontdek samen met Medina Grillo 3 geweldige ideeën om van de STOLTHET bamboe snijplank geweldige accessoires te maken.

via Medina Grillo/Instagram

Advertisement
IKEA

IKEA

Op haar Instagram-profiel deelt ze veel praktische ideeën uit om op een charmante manier het huis te verfraaien, met een delicate, moderne stijl die in veel verschillende huizen past.

In een van haar video's laat ze ons drie eenvoudige manieren zien om de verhoogde keuken snijplank te gebruiken.

Advertisement
@grillodesigns/Instagram

@grillodesigns/Instagram

Je hoeft hem alleen maar op de salontafel in de woonkamer, in de keuken, of waar dan ook, te zetten om er een laptop- of tabletstandaard van te maken, zodat je comfortabeler kunt werken op plaatsen in huis waar je misschien juist die apparaten even snel moet openen, en die dus niet altijd uitgerust zijn met daarvoor bestemde werkplekken.

@grillodesigns/Instagram

@grillodesigns/Instagram

In de keuken, maar eigenlijk ook zowat overal in huis, kan deze snijplank een schattige verhoogde plank worden: hij kan je helpen aanrechten op te ruimen, door ze smaakvol te decoreren maar ook die rond de wastafel is hij erg handig. En je kunt hem ook gebruiken om ruimte te vinden voor meer spullen in wandkasten of in een voorraadkast.

En als je hem gewoon omdraait, wordt het een boekensteun (of moeten we zeggen, boekenhouder?) die je kunt gebruiken in boekenkasten, op een plank en zelfs op het nachtkastje naast het bed, zoals je kunt zien in de video die viraal is gegaan en die we hieronder laten zien.

Een goedkope aankoop die veel hoeken van het huis kan veranderen: het is zeker het overwegen waard. En waarom niet, je zou hem ook kunnen verven om hem nog meer bij je inrichting en persoonlijke stijl te laten passen!

Advertisement