Maak zelf schattige paasdecoraties door alles te recyclen!

door Natasja

09 Maart 2022

Maak zelf schattige paasdecoraties door alles te recyclen!
Advertisement

Het huis versieren voor Pasen is vaak een onmisbare traditie, en elke stad of dorp en elk gezin heeft eigen gewoonten. Van religieuze symbolen tot symbolen die voortkomen uit verschillende tradities, er zijn veel figuren die hoofdrolspelers zijn in paasdecoraties.

Duiven, konijntjes, eieren en nog veel meer: ook met eenvoudige gerecyclede afvalvoorwerpen is het met fantasie en creativiteit mogelijk om een aantal versieringen te maken die die typische paasvormen namaken. Bekijk de onderstaande ideeën om je huis creatiever te maken tijdens deze feestdagen.

Advertisement

Als je een paasboom wilt opzetten, of ook als je gewoon gebruik wilt maken van tak- of bloemversieringen die je al in huis hebt, kun je driedimensionale papieren eieren gebruiken als versieringen.

Advertisement
lavendelblog.de

lavendelblog.de

En je kunt er ook gestileerde konijntjes van maken door er gewoon papieren oortjes op te plakken.

Je zou ook papieren duiven of zwaluwen kunnen gebruiken op een soortgelijke manier, die er ook hangend aan ramen of boven de eettafel mooi uitzien.

Als je van gestileerde ideeën houdt, kun je eenvoudige houten kubussen, eventueel overgebleven van wat DIY werkjes, omtoveren tot konijntjes door een paar details toe te voegen.

Als je wilt versieren met slingers en speelse kransen, maak je van witte wol gewoon heel veel pompons om ze op witte konijntjes te laten lijken.

Advertisement

Zelfs een krans om aan de deur of muur te hangen kan de vorm hebben van een zacht konijntje.

Ben je van plan om met Pasen cadeautjes te geven, eventueel ook wat snoepjes of chocolaatjes? Bruine papieren zakken kunnen konijntjes worden, compleet met pomponstaartjes.

Advertisement

Om snoepjes of paaseitjes cadeau te geven, kun je kruidenhouders gebruiken.

Houd je van de traditie van het zoeken naar versierde eieren? Versier ze met kant en passementwerk, ze zullen heerlijk shabby chic zijn.

Advertisement

En wat betreft de mandjes om ze te verzamelen, kun je metalen blikken transformeren met behulp van houten wasknijpers.

Gooi goed doormidden gebroken eierschalen niet weg: met mos en een paar veertjes vormen ze een mooie krans om aan de deur te hangen.

Advertisement

Voor een speelsere krans kun je de eivormige plastic capsules van de verrassingseieren gebruiken.

Vrolijk Pasen!

Advertisement