Paasdecoraties met gerecyclede kurken: 10 mooie voorstellen

door Natasja

29 Maart 2023

Paasdecoraties met gerecyclede kurken: 10 mooie voorstellen
Advertisement

Wanneer het feestseizoen aanbreekt, ontvlamt ook het verlangen om het huis te versieren en willen we onze vrije tijd vaak besteden aan het maken van DIY versieringen. Vooral als er kinderen in huis zijn, is het erg leuk om samen veel decoraties te maken om in huis en tuin te verspreiden en de ideeën zijn eindeloos.

Ondanks hun korte duur zijn de paasdagen zeker geen uitzondering, vooral omdat ze gepaard gaan met de komst van mooi weer, waardoor we veel extra uren daglicht en de prachtige kleuren van weilanden en bloemenvelden te zien krijgen. Onder de vele ideeën voor DIY decoratie van je huis voor Pasen, biedt het creatieve hergebruik van kurken veel echt interessante ideeën. Wij stellen je de volgende 10 prachtige decoraties voor.

Advertisement

1. Paashazen

De haas is ongetwijfeld een van de belangrijkste symbolen van de paasperiode en het is heel eenvoudig er een te maken met kurken. Neem gewoon kurken van dezelfde vorm en grootte en lijm ze aan elkaar, waarbij je ze schildert als een haas. Gebruik voor de snorharen plastic of kartonnen rietjes en voeg bloemendecoraties of gekleurde eieren toe.

Advertisement

2. Bloemenkrans

Om je gasten op de best mogelijke manier te verwelkomen, begin bij de voordeur. Een bloemenkrans maken is kinderspel als je kurken van dezelfde vorm en grootte gebruikt. Maak de bloemen met de kurken, versier je krans met echte of plastic bloemen, gekleurde linten, strikken.

3. Kleine konijntjes

Een eenvoudige mousserende wijnkurk kan worden omgetoverd tot een prachtig konijntje. Verf de kurken wit, voeg oren toe met wit en roze vilt en een staartje met een witte minipompom van watten. Ze zullen prachtig zijn.

4. Nest van kurken

Wat dacht je van een deurkrans in de vorm van een nest? Het enige wat je hoeft te doen is de lurken in een cirkel schikken, en er versieringen, grassprietjes en twee kleine kuikentjes in leggen.

5. Grappige kuikentjes

Je kunt schattige kuikentjes maken door de kurken gewoon geel te schilderen of ze in een gele pijpenrager te wikkelen. Wat veren van dezelfde kleur voor de vleugels, een driehoekje oranje karton voor de snavel en klaar is kees!

Advertisement

6. Tafeldecoratievaas

Wat dacht je van een vaas met bloemen als tafeldecoratie? Maak er een van kurken, dat wordt echt prachtig!

7. Ei aan de muur

Een kleurrijk ei van kurken die als een schilderij aan de muur hangen is ook een prachtig idee en heel gemakkelijk te realiseren.

Advertisement

8. Rustiek konijn

Als je van de rustieke stijl houdt, maak je konijntjes gewoon met een kurk en doormidden gesneden ijsstokjes. Ze zullen schattig zijn!

9. Kip

Maak een kip van kurken en plaats deze in een nest samen met enkele kleine kuikentjes. Het effect zal verrassend zijn!

Advertisement

10. Een konijnenprofiel

We sluiten af met een lichte en gemakkelijke decoratie: de omtrek van het konijn gemaakt met kurken. Je kunt het versieren met linten en strikken of met eieren of bloemen. Mooi en licht.

Met welke decoratie wil jij beginnen?

Advertisement