Betrek de kinderen bij de paasdecoraties met leuke knutselwerkjes van gerecycled papier

door Natasja

08 April 2022

Betrek de kinderen bij de paasdecoraties met leuke knutselwerkjes van gerecycled papier
Advertisement

Elk jaar worden kinderen op school en thuis betrokken bij het maken van themaknutsels om de verschillende belangrijke feestdagen te vieren. Voor wie Pasen viert, is het dus leuk om versieringen te maken die door de kinderen zelf of samen met hen zijn gemaakt: het kunnen versieringen zijn om op te hangen of slingers om door het huis te draperen, of ook driedimensionale creaties om in verschillende composities te gebruiken.

Papier of karton kan als uitgangsmateriaal worden gebruikt, in veel verschillende kwaliteiten: er zijn veel ideeën en ze zijn ook geschikt voor oudere kinderen die wat plezier willen hebben met een creatieve activiteit. Kijk eens naar ideeën hieronder.

Advertisement

Een altijd populair idee dat kan worden gepersonaliseerd is het konijntje gemaakt van een papieren bord. Je kunt oren toevoegen die gemaakt zijn van restjes van andere borden, maar ook van karton of zelfs vilt of eva-rubber!

Advertisement

Als je papier hebt voor activiteiten als scrapbooking of iets dergelijks, kun je de vellen papier gebruiken om driedimensionale eieren te maken van vele "plakjes" in verschillende kleuren.

Of je kunt gewoon papieren eieren maken alsof het een vaste stof is, zodat ze ook een driedimensionale vorm hebben en meer geometrisch en gestileerd zijn.

Als je toevallig wat stroken papier of karton hebt, kun je dunnere stroken knippen die je kunt vouwen en versieren zoals je maar wilt om gestileerde vormen te maken, zoals het hoofd van een konijn.

Of wortels. En al deze decoraties zijn perfect om naast elkaar aan een touwtje te hangen en zo een originele slinger te maken.

Advertisement

Heb je bruine of witte vellen inpakpapier? Je kunt ronde konijnenkopjes uitknippen en ze versieren met bloemetjes!

Ook kartonnen kokers van toiletpapier of keukenfolie kunnen paasversieringen worden.

Advertisement

En wat vind je van tulpen en vlinders hangend voor de ramen?

Je kan heel snel de vorm van een konijn uit een paar kartonnen dozen knippen voor een iets rustiekere decoratie.

Advertisement

Met een beetje fantasie kan elke vorm worden aangepast om op een dier of een bepaalde decoratie te lijken.

Zelfs de vorm van handen kan worden omgetoverd tot de bloemblaadjes van een papieren lelie!

Vrolijk Pasen voor iedereen!

Advertisement