Maak je slaapkamer uniek door hem in te richten met een origineel hoofdeinde

door Natasja

07 Mei 2022

Maak je slaapkamer uniek door hem in te richten met een origineel hoofdeinde
Advertisement

Als het bed het meubelstuk is waar alle slaapkamermeubels omheen draaien, dan wordt het hoofdeinde het middelpunt: als je deze kamer binnenkomt, is het dus onvermijdelijk dat je aandacht wordt getrokken naar de ruimte aan de muur achter en boven het hoofdeinde van het bed.

Heel vaak bevat de voor het bed gekozen frame een bijpassend element dat als hoofdeinde wordt gebruikt, maar als dat er niet is, of als je het na lange tijd wilt vervangen, kun je andere en zelfs oude voorwerpen bedenken om als hoofdeinde te gebruiken (of te recyclen). Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Een groot gordijn: je kunt het draperen vanaf het midden van het plafond, waarbij je het vastmaakt bij de overgang met de muur, of het als een baldakijn uit een cirkel laten vallen. Ze zijn heel mooi als ze verrijkt zijn met lichtjes erachter.

Advertisement

Voor een comfortabele ondersteuning wanneer je in bed wilt ontspannen, kun je kussens aan de muur plaatsen: ze kunnen aan een rail of een lijst hangen.

Of je kunt een plank gebruiken zoals die boven een open haard, en er lijsten of andere decoratie op plaatsen. Het belangrijkste is dat je het op een zodanige hoogte monteert dat het niet in de weg zit wanneer je met je rug tegen de muur wilt leunen.

Het idee om een grote schilderlijst te gebruiken is ook erg origineel en wordt nog specialer als het een schoolbord omlijst!

Een pallet in perfecte staat is een idee met een licht industriële charme die heel mooi past in kamers met een rustieke en moderne inrichting.

Advertisement

Een grote ingelegde boog die eventueel de deuren van een antieke deuropening omlijst: het is een mooi en zeldzaam idee, perfect om een tweepersoonsbed te omarmen in een klassiek ingerichte kamer.

Een antieke spiegel met een licht barokke lijst: een zeer originele glamoureuze toets.

Advertisement

Oude houten luiken, die vaak worden gebruikt als steun voor decoraties zoals o.a. kransen.

Oude ramen en ruiten zijn een ander idee dat erg populair blijft.

Advertisement

Veel houten kisten en dozen zijn gebruikt als modulaire elementen om een boekenkast achter het bed te maken: ze zullen handig zijn om alle voorwerpen in op te bergen die gewoonlijk op en in nachtkastjes zijn opgestapeld!

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement