Plaats de potten op een originele manier in de tuin met deze fantastische DIY rekken voor buiten

door Natasja

14 Mei 2022

Plaats de potten op een originele manier in de tuin met deze fantastische DIY rekken voor buiten
Advertisement

Wie graag voor planten zorgt, heeft altijd een overschot aan potten vol met allerlei verschillende exemplaren, en als je van een tuin gebruik kunt maken, heb je gelukkig ook de ruimte om ze te bewaren. Maar zelfs dan, vol met overal potten, wordt het een beetje moeilijk om je vrij te bewegen en te tuinieren, om nog maar te zwijgen van het feit dat je misschien niet eens meer de schoonheid van elke afzonderlijke plant kunt zien.

Rekken kunnen dan van pas komen, zodat je nette, op maat gemaakte verticale displays kunt maken, die soms ook als kleine werkplanken kunnen fungeren. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Een van de eenvoudigste en goedkoopste modellen die kunnen worden gemaakt is een soort tafel met één of twee bladen, gemaakt van geperforeerde betonnen bakstenen en stevige houten planken.

Advertisement

Er kan ook gebruik worden gemaakt van een houten frame dat een beetje schuin tegen muren of schuttingen wordt geplaatst, zodat in elk vak een pot kan worden geplaatst.

Wat dacht je van een houten huisje aan de muur van een huis of schuur?

Zwarte pallets aan een houten schutting in dezelfde kleur: met witte potten wordt een mooi contrast gecreëerd!

Ook steeds kleiner wordende gegalvaniseerde metalen emmers worden gestapeld tot een soort fonteinplantenbak, met verschillende niveaus.

Advertisement

Als je een paar oude bordenkast hebt, kun je er een rek van maken dat je op een beschutte plaats kunt zetten, misschien onder een afdak of op een veranda.

Ook eenvoudige houten kisten op elkaar gestapeld - en goed vastgemaakt - kunnen op een leuke en creatieve manier potten herbergen.

Advertisement

Een oude houten ladder is een ander idee dat altijd in de smaak valt.

Metalen rekken met treden zijn ook gemakkelijk in de winkels te vinden.

Advertisement

Voor een beschutte plek, misschien bij de ingang, kun je een verticaal geplaatste pallet gebruiken.

Een echt theater van prachtig gerangschikte planten die de show stelen!

Hoe zou jij de potten tentoon willen stellen?

Advertisement