Is je haar beschadigd door gespleten haarpunten? Hier zie je hoe je het kunt herstellen

door Natasja

21 Mei 2022

Is je haar beschadigd door gespleten haarpunten? Hier zie je hoe je het kunt herstellen
Advertisement

Soms is alleen de gedachte dat je gezond haar hebt genoeg om je zelfverzekerder te voelen over je uiterlijk, maar als je broos en beschadigd haar hebt, vooral haar dat beschadigd is door gespleten haarpunten, is het moeilijk om de gewenste resultaten te bereiken. Het probleem van gespleten haarpunten kan werkelijk iedereen treffen: het is in feite de manifestatie van een probleem met de haarschubben, de buitenste beschermlaag die beschadigd en aangetast wordt door het gebruik van föhns en stijltangen, maar ook door chemische behandelingen (verven, permanent, enz.) en dagelijkse stress.

Het binnenste deel van het haar, het deel dat uit proteïne (ook wel keratine genoemd) bestaat, blijft daardoor blootgesteld en vatbaar voor splitsing in verschillende "takken" en afbreken. Het is eigenlijk niet mogelijk om de punt van een haar dat in verschillende delen is gespleten volledig te herstellen, maar het kan tijdelijk worden verholpen en zelfs beschadigd haar er gezonder uit laten zien en zelfs fijn laten aanvoelen.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Probeer je haar te borstelen als het nat is, onder de douche, en met een kam met brede tanden. Het beste is na het aanbrengen van de conditioner, die helpt om het te ontwarren. Nat haar is ook elastischer en als het voorzichtig wordt behandeld, breekt het minder snel.
  • Masseer ook bij het wassen met shampoo de hoofdhuid meer dan de uiteinden: geen enkel product zal wonderen verrichten op beschadigde lengten, en te veel aanraken riskeert het breken.
  • Spoel uit met koud (of in ieder geval niet te heet) water.
  • Wrijf niet te hard met de handdoek wanneer je het haar droogt, maar dep zachtjes.
  • Investeer in producten die geschikt zijn voor jouw haartype: het supervoedende masker kan bijvoorbeeld niet noodzakelijk voor alle haarsoorten op dezelfde manier heilzaam zijn. Op fijn haar is het misschien beter om een serum of melk te gebruiken in plaats van zwaardere crèmes of oliën.
  • Om vervolgens specifiek in te werken op beschadigd haar, moet je met de hulp van je kapper of een expert het juiste specifieke product voor jouw zien te vinden. Over het algemeen worden producten aanbevolen die ceramiden, serine en glutaminezuur bevatten.
  • Vermijd drogen met warmte, dus geen föhn of stijltang. Als je niet zonder kunt, wacht dan zo lang mogelijk met het gebruik ervan: het is beter ze te gebruiken op haar dat alleen vochtig is dan op haar dat nog helemaal nat is.
  • Bescherm je haar tegen de warmte bij het drogen met specifieke producten: dit kunnen conditioners zijn zonder spoelen of ook serums of sprays om op je gewassen haar aan te brengen. Overdrijf nooit met de hoeveelheid van deze producten, die het haar kunnen verzwaren, maar maak gebruik van de barrière die ze creëren om het haar te beschermen: ze kunnen echt een verschil maken als je het juiste product voor je haar vindt.

Met de juiste verzorging en door de juiste producten op de beste manier te gebruiken, kun je zelfs echt dof en beschadigd haar herstellen!

Advertisement