DIY paaskonijntjes: maak duizenden verschillende soorten door van alles te recyclen

door Natasja

24 Maart 2022

DIY paaskonijntjes: maak duizenden verschillende soorten door van alles te recyclen
Advertisement

Konijntjes mogen zeker niet ontbreken in paasdecoraties in huis, of ook in de tuin. De onmiskenbare vorm van deze schattige dieren met hun lange, zachte oren is een van de symbolen van deze periode over de hele wereld, en ze doen ook denken aan het ontwaken van de natuur in de lente.

Zo worden ze gebruikt voor het versieren van kransen, tafeldecoraties, slingers en nog veel meer. Hun vorm wordt soms ook gebruikt als inspiratiebron voor gebakken lekkernijen, en ook wanneer ze in gestileerde vorm worden nagemaakt, is het altijd een mooie manier om een feestelijke en kleurrijke tijd van het jaar te vieren. Bekijk de ideeën hieronder om paasdecoraties in de vorm van konijntjes van verschillende gerecyclede materialen te maken.

Advertisement

Beschilderde houten pollepels met vilten wangen: je kunt ze zo gebruiken, maar ook eventueel door ze in potten met planten of een paascompositie te steken.

Advertisement

Als je gekleurd vilt of wolvilt hebt, kun je er eenvoudig restjes uitknippen en aan elkaar naaien om konijnvormige zakken te maken waarin je bestek kunt steken en de paastafel (ook buiten!) op een leuke manier kunt versieren.

En met gekleurd vilt kun je ook schattige hangende versieringen maken.

Houten wasknijpers zijn een ander type voorwerp dat gemakkelijk kan worden beschilderd om konijntjes te maken.

En zelfs eierdoosjes kunnen, met een beetje fantasie, gebruikt worden voor soortgelijke paasdecoraties.

Advertisement

Als je restjes stof en geperforeerde houten balletjes hebt, kun je zakjes maken waarvan de bovenste flappen de oren van het konijn zijn. Je kunt zand, kattenbakvulling of ook meel of gedroogde peulvruchten gebruiken om de zak te vullen en zwaaarder te maken.

Met eierschalen kun je betonnen konijntjes maken door er draad of koper in de vorm van oren aan te rijgen.

Advertisement

Door kartonnen kokers van rollen toiletpapier te vouwen, met papieren of kartonnen oortjes erop geplakt, heb je kleine cadeautjes (eventueel gevuld met chocolade-eitjes) om aan elke gast te geven.

En er zijn ook ideeën om wollen pompons te gebruiken als gestileerde konijntjes in een slinger...

Advertisement

.. of om je eigen pluizige konijntjes te maken om te gebruiken - of cadeau te geven -wat je maar wilt.

Het idee om de terracotta potten te versieren met zachte (ook handgemaakte) knuffeldieren, alsof de konijntjes erin verdwijnen, is altijd heel erg leuk.

Vrolijk Pasen!

Advertisement