Heb je geen materialen voor paasdecoraties? Ontdek wat je op een creatieve manier kunt recyclen!

door Natasja

15 April 2022

Heb je geen materialen voor paasdecoraties? Ontdek wat je op een creatieve manier kunt recyclen!
Advertisement


Het is fijn om de tijd en de mogelijkheid te hebben om van tevoren alle mooie versieringen te plannen om het huis te decoreren voor de verschillende feestdagen van het jaar, waaronder Pasen. Maar je hebt niet altijd de juiste middelen of tijd om te besteden aan winkelen en ingewikkelde werkjes. Geef de moed niet op om het huis met versieringen te decoreren om een dierbare gelegenheid te vieren.

In feite heb je misschien al een heleboel materialen rondslingeren in kamers of de tuin die je met creativiteit kunt recyclen om originele decoraties te maken. Bekijk de ideeën hieronder, ze kunnen net de inspiratie zijn die je nodig hebt!

Advertisement

Als je een tafeldecoratie of een andere versiering met nepwortelen moet vullen, kun je ze maken van eenvoudige dennenappels die oranje zijn geverfd, eventueel met peterselie aan de bovenkant.

Advertisement

Voor een konijnendecoratie die je op de grond kunt zetten, misschien bij de open haard, in de tuin of waar je maar wilt, kun je eenvoudige houten schijven aan elkaar lijmen.

Boven een plank, maar ook opgehangen in plaats van kransen aan de deur of bij de ramen, kunnen oude schilderijlijsten met linten en wat thematische versieringen een origineel alternatief zijn.

De last-minute tafeldecoratie: gekleurde eieren in omgekeerde glazen die tegelijkertijd glazen klokken en kaarsenhouders worden: zet gewoon wat kaarsen op de basis!

Een vaas met bloemen, of ook groene of bloeiende takken uit de tuin, en vervolgens houten ringen zoals die van gordijnen die met touwtjes aan elkaar verbonden zijn om eieren op te leggen (eventueel ook versierd): nog een leuk idee om de tafel en andere plekken te versieren.

Advertisement

Heb je thuis nog oude, roestige metalen bakblikken staan? Met een likje verf en wat bloemen, kun je fantastische kaarsenhouders maken.

De oplossing die altijd goed is: de tafeldecoratie met blikken die als bloemenvazen worden gebruikt.

Advertisement

Laat je verleiden door een klein bloeiend plantje, ook uit de supermarkt: alles is goed, ook eenvoudige primula's. Verzamel dan kleine stokjes van elke grootte en bekleed de buitenkant van de pot.

Als je de kinderen bij het versieren wilt betrekken, kun je konijntjes maken van kartonnen kokers van rollen wc-papier.

Advertisement

Maar ook een paar grappige kuikentjes!

Vrolijk Pasen!

Advertisement