Als je een plek nodig hebt om vaak gebruikte kleren op te hangen, maak dan een DIY kledingrek

door Natasja

06 April 2022

Als je een plek nodig hebt om vaak gebruikte kleren op te hangen, maak dan een DIY kledingrek
Advertisement

Niemand - of bijna - slaagt erin zijn of haar kledingkast perfect netjes te houden: in elke slaapkamer is er altijd wel "de stoel" of een plank die gevuld is met de kleren die je elke dag draagt en die je dan, wanneer het tijd is om je uit te kleden, weggooien. Degenen die we misschien nog eens zullen gebruiken en die we niet zorgvuldig in de kast willen opbergen.

Wat als je, in plaats van een rommelige stapel op de stoel, een kledingrek hebt om kleren netjes te houden en te voorkomen dat ze kreukelen onder het gewicht van de andere kleren? Een beetje zoals in de winkel kun je staande kledingrekken gebruiken of hangend aan het plafond, of aan een plank, om de kleren wat netter te houden. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Haken aan het plafond, een sterk touw en een houten stok die perfect horizontaal gehouden wordt. Voeg gewoon kleerhangers en manden toe aan de onderkant, en je vermijdt een hoop rommel.

Advertisement

In plaats van touw kunnen ook leren riemen worden gebruikt en de stok kan ook van metaal zijn.

Voor kinderkleding kan dit idee ook worden aangepast door de stok op een plank te bevestigen, zodat alles lager en gemakkelijker bereikbaar is.

Ook takken van natuurlijk hout kunnen worden gebruikt voor een rustieke maar essentiële look. Het zou echter goed zijn ze te behandelen om de vezels af te dichten, zodat ze lang meegaan.

En voor een extra touch kunnen deze stokken ook worden versierd met snoeren led-lichtjes.

Advertisement

Kledingrekken met wieltjes, zoals die in kledingzaken te vinden zijn, werken ook prima. En waarom niet een tak van een nepklimplant gebruiken om in een licht boho-stijl in te richten?

Als je mooie, ontschorste en behandelde takken hout hebt om te gebruiken, kun je een staand rek maken met onderaan een plank om schoenen en tassen op te zetten.

Advertisement

Anders kun je de muur onder het kledingrek uitrusten met houten kisten, die zullen dienen als schoenenrekken en planken.

Pallets kunnen ook voor dit soort projecten worden gebruikt.

Advertisement

Op deze manier kun je een garderobewand creëren zonder veel geld uit te geven.

Zou je soortgelijke ideeën in je huis willen gebruiken?

Advertisement