Het ABC van ramen wassen: volg deze tips om ramen en kozijnen grondig schoon te maken

door Natasja

02 April 2022

Het ABC van ramen wassen: volg deze tips om ramen en kozijnen grondig schoon te maken
Advertisement

Wanneer je een kamer binnenkomt die schoon en opgeruimd is, maar waarvan de ramen ondoorzichtig zijn door vuil en vlekken van waterdruppels van een regenbui, geeft het niet hetzelfde effect als wanneer de ramen ook schoon zijn. Wanneer het glas perfect helder is en ook de raamkozijnen glanzen, komt het licht beter binnen en is het landschap buiten duidelijk en kleurrijk te zien, en ziet alles er schoner uit.

Als het tijd is om schoon te maken, kun je dat dus het beste doen op een manier die de beste resultaten oplevert. Hier zijn een paar tips om je te helpen je ramen brandschoon te houden.

Advertisement
Creativo

Creativo

Welke producten moeten worden gebruikt om glas schoon te maken?

  • Water is beter als het lauw is: als het te warm is, verdampt het sneller, maar als het lauw is, heeft het nog steeds een temperatuur waarbij vuil beter oplost zonder te snel te verdampen.
  • Alcohol: dit is het middel bij uitstek om nauwelijks sporen na te laten.
  • Witte azijn: gebruik dit als je meer kalkvlekken moet verwijderen dan vuil of stof. Voeg het gewoon toe aan het water - een glas in een emmer is prima, maar je kunt de dosis ook verhogen.
  • Afwasmiddel: enkele druppels toevoegen aan het water bij grotere vuilafzettingen. Voor kozijnen wordt meestal water met een beetje afwasmiddel of Marseillezeep gebruikt.

De meest populaire DIY trucs:

  • Krantenvellen: je kunt nu wisser gebruiken. Kranten werkten vroeger prima met alcohol, maar het type inkt dat tegenwoordig wordt gebruikt kan meer sporen achterlaten.
  • Maak geen glas schoon waar de zon op schijnt: waar. Het zal de producten onmiddellijk doen opdrogen en dus zichtbare kringen achterlaten, vooral als je het op ramen gebruikt.
  • Voeg een paar druppels glycerine toe: het kan helpen om glas langer schoon te houden!
  • Nylon panty's: deze kunnen worden gebruikt, maar na het schoonmaken, om achtergebleven kringen of stof te verwijderen.
  • Zwarte thee: dit is geweldig voor het ontvetten van vuil vanwege de tannines, maar pas op dat je geen vlekken op de ramen maakt!

Hoe ramen te zemen

    1. Bescherm de vloer met oude doeken, vooral als je een tapijt of parket op de vloer hebt.
    2. Begin met de raamkozijnen en handgrepen, eerst afstoffen en spinnenwebben verwijderen en dan schoonmaken met zeepwater.
    3. Gebruik schoon water en zeep (of wat je maar verkiest) met een schone spons op de ramen, van boven naar beneden.
   Als je er moeilijke hoeken en vlekken zijn, houd dan zeem- of microvezeldoeken gereed.
    4. Gebruik van boven naar beneden een wisser en veeg hem af en toe af met een schone doek.
    Ook hier kunnen zeem- of microvezeldoeken helpen de klus te klaren.

Wat is jouw favoriete truc om ramen te wassen?

Advertisement