Vouw t-shirts en broeken in een paar seconden met deze virale methode op TikTok

door Natasja

25 April 2022

Vouw t-shirts en broeken in een paar seconden met deze virale methode op TikTok
Advertisement

Als je snel veel kleren moet opvouwen, is er een methode die viraal is gegaan op TikTok (https://www.tiktok.com/@cleaninglab_official/video/6994706173375089922) die misschien perfect voor jou is. Wanneer je je kledingkast moet opruimen of een koffer moeten inpakken, moet je alle kleren die in de kledingkast of in onze bagage zullen belanden, ordelijk en nauwkeurig opvouwen. Kleding lukraak erin gooien of niet methodisch te werk gaan kan leiden tot onnodige ruimteverspilling en een rommeltje.

Het is ook waar dat het zorgvuldig opvouwen van elk kledingstuk soms tijd kost die je niet hebt, dus kan het nuttig zijn een methode te leren waarmee je t-shirts en broeken in enkele seconden tot een compact en netjes formaat kunt terugbrengen.

via @cleaninglab_official/TikTok

Advertisement

T-shirt

T-shirt

Video tutorial via @cleaninglab_official/TikTok

De vier seconden durende methode om een t-shirt om te vouwen tot een keurig vierkant van stof zoals je dat in winkels ziet, is een truc die al jaren op internet te zien is, maar die nooit faalt om de aandacht van gebruikers te trekken, zoals opnieuw op TikTok is gebeurd met de virale inhoud die is geüpload door het @cleaninglab_official/TikTok-account.

In de video zie je dat om een t-shirt in een paar seconden op te vouwen je het volgende moet doen:

    1. Leg het voor je op een leeg oppervlak, met de kraag naar links.
    2. Knijp met je rechterhand een punt aan de linkerkant van het t-shirt, net onder de hals en in de richting van de schouder.
    3. Tegelijkertijd wordt met de linkerhand (dus met gekruiste armen) het hemd vastgeknepen in het midden van de romp, laten we zeggen onder de borst en in overeenstemming met de steek die met de andere hand is genomen, in de buurt van de kant naar jou toe.
    4. Met één enkele beweging en nog steeds de uiteinden tussen de vingers houdend, laat je de armen vrij om ze weer "recht" te maken en zo vouwt het kledingstuk zich op zichzelf.
    5. Zonder de positie van je handen te veranderen, til je het helemaal op.
   6. Laat het kledingstuk zakken zodat één rand het oppervlak raakt en vouw het terug op zichzelf om het perfecte vierkant te maken.

Advertisement

Broek

Broek

Video tutorial via @cleaninglab_official/TikTok

  1. Vouw de broek terug op zichzelf en spreid hem uit met de tailleband naar links.
  2. Vouw het kruis dat uitsteekt naar binnen, zodat je een lange rechthoek hebt zonder vooruitstekende flappen.
  3. Vouw de riem over de broek en neem een van de pijpen en vouw die in een hoek van 90° voor je uit.
  4. Nu hoef je alleen nog maar het ene been en dan het andere naar het midden te vouwen, tot je een vierkant "pakketje" hebt, waarbij je de overtollige delen in de plooien tussen de verschillende ontstane lagen stopt.

Het is echt makkelijker te doen dan uit te leggen!

Advertisement