Wil je een oude leren tas weer mooi maken? Probeer een goedkoop middel uit grootmoeders tijd

door Natasja

23 Februari 2022

Wil je een oude leren tas weer mooi maken? Probeer een goedkoop middel uit grootmoeders tijd
Advertisement

Leren tassen en accessoires blijven bij veel mensen deel uitmaken van hun kledingkast, ook al zijn er steeds meer synthetische en plantaardige alternatieven. Dierlijk leer is een waardevol en duurzaam materiaal, maar het vergt een beetje zorg om het zo lang mogelijk mooi te houden. Na verloop van tijd verliest het zijn zachtheid en glans en droogt het uit, net als vele leersoorten. 

Deze materialen moeten regelmatig worden gehydrateerd en gereconditioneerd, zodat ze er niet alleen mooier uitzien, maar ook het risico van zichtbare beschadiging of breuk verminderen. En je kunt ook een oud, goedkoop middel uit grootmoeders tijd gebruiken om dit te doen.

Advertisement
pixnio.com

pixnio.com

Speciaal voor leer ontworpen producten geven over het algemeen de snelste en vaak ook de meest bevredigende resultaten, vooral wanneer het om een ingrijpende renovatie gaat. Maar het kan geen kwaad een oud middel op basis van koemelk te proberen, die bijzonder nuttig is om tassen delicaat te reinigen en te hydrateren, zodat ze weer een zeer mooie kleur en glans krijgen.

Neem wat watjes (of make-up wattenschijfjes) en vervolgens koemelk of ook een reinigingsmelk voor het gezicht.

Giet een beetje melk op het watje, een halve theelepel is genoeg, en wrijf het zachtjes over de tas, waarbij je het goed uitspreidt. Ga verder met andere watjes en meer melk tot je het hele oppervlak hebt behandeld, maar zonder te overdrijven met de hoeveelheden. Gebruik vervolgens meer droge watjes om zachtjes te blijven wrijven om de melk te laten indringen en overtollige melk te verwijderen. Laat het drogen.

Een ander zeer goedkoop en gemakkelijk te vinden product om een paar gevlekte schoenen of tas schoon te maken, maar ook om ze te poetsen, is zadelzeep, net zoals die voor paardenzadels wordt gebruikt. Wanneer je het koopt, vind je meestal een sponsje in de verpakking waarmee je een kleine hoeveelheid van het product neemt en het met kleine ronddraaiende bewegingen over het leer wrijft. Daarna moet je er met een zachte doek overgaan om het overtollige product te verfijnen en uiteindelijk te verwijderen. Denk eraan de zeep niet nat te maken.

Wat is jouw favoriete methode om leer te behandelen?

 

 

Advertisement