10 supercreatieve ideeën voor het recyclen van eenvoudige gekleurde plastic doppen!

door Natasja

20 Februari 2022

10 supercreatieve ideeën voor het recyclen van eenvoudige gekleurde plastic doppen!
Advertisement

Er zijn nog heel veel plastic flessen en flacons die we dagelijks gebruiken, en al deze voorwerpen hebben kleurrijke doppen van verschillende grootte en diameter om ze af te sluiten. Als je de fles niet meer gebruikt, belanden zowel de fles als de dop bij het afval, maar de doppen (eigenlijk ook de flessen!) kunnen het materiaal worden waarmee je fantastische, tot de verbeelding sprekende knutselwerken kunnen maken.

Van de eenvoudigste ideeën die ook geschikt zijn voor kinderen, tot de meer ingewikkelde die een minimum aan planning en een paar extra gereedschappen vereisen: hier zijn enkele creatieve recyclingprojecten met plastic doppen.

Advertisement

Een eenvoudig project dat een beetje geduld en veel hete lijm vergt: vele cirkelvormige rijen plastic doppen, die in verschillende kleuren omhoog gaan om een handig opbergmandje te maken. De grootte hangt af van het aantal doppen dat je vindt, maar wees voorzichtig: ze moeten allemaal dezelfde vorm en grootte hebben.

Advertisement

Een andere houder voor voorwerpen, kleiner en misschien geschikt voor pennen, kwasten of zelfs tandenborstels: de doppen vormen vele aan elkaar geplakte bloemen.

Of het nu voor Pasen is of voor een andere gelegenheid... Maar ook zonder speciale gebeurtenis: een mand met hengsel kan het hele jaar door van pas komen, en je kunt hem dan versieren met allerlei applicaties zoals kunstbloemen en meer!

Geen risico dat deze rozen verwelken!

Voor een kubusvormige tafellamp heb je witte doppen nodig, zo "doorzichtig" mogelijk. Het resultaat is een pakkend designaccessoire.

Advertisement

Sommige mensen hebben de gekleurde plastic doppen zelfs gebruikt om een lampenkap voor een grote kroonluchter te maken.

Bewaar alle exemplaren van verschillende afmetingen en gebruik ze als stukjes mozaïek om verbazingwekkende driedimensionale decoraties te maken.

Advertisement

Veel kleurige kettingen aan een tak: een vrolijke en creatieve droomvanger.

Je boort het gat voor het koord, en laat de kleintjes zich dan uitleven met penselen en verf om gepersonaliseerde halskettingen te versieren.

Advertisement

Er is maar weinig voor nodig om een draagbaar boter-kaas-en-eierenspel (of ook damspel!) te maken om mee naar buiten te nemen!

Heb je wel eens knutselwerkjes met plastic flessendoppen gemaakt?

Advertisement