DIY gekleurde pompons: 7 originele creatieve ideeën voor Pasen

door Natasja

03 April 2023

DIY gekleurde pompons: 7 originele creatieve ideeën voor Pasen
Advertisement

Met wol kun je veel doen. Zelfs met restjes, misschien overgebleven van vorige werkjes, kun je fantastische creaties maken. Een van de dingen die ermee gemaakt kunnen worden zijn pompons, zachte bolletjes wol, in alle kleuren en maten, heel gemakkelijk te maken en zeer bruikbaar voor veel decoraties.

Om ze te maken hoef je alleen maar twee cirkels van karton van dezelfde grootte met een gat in het midden met wol te bekleden. Als je een dergelijke ringvorm hebt bekleed, knip de wol af langs de rand van de buitendiameter en je krijgt als bij toverslag een kleine zachte en kleurrijke bol.

We hebben het hier specifiek over decoraties die kunnen worden gemaakt voor de paastijd. Dankzij hun vorm en de grote verscheidenheid aan kleuren lijken pompons eigenlijk gemaakt voor paasgerelateerde knutselwerkjes en decoraties. Hier volgen enkele voorbeelden.

Advertisement

Een mooie krans voor aan de deur, gemaakt met veel gele pompons, omgevormd tot kuikens, is een eenvoudig, leuk en zeer origineel idee.

Advertisement

Een ander soort krans kan worden gemaakt door de draagstructuur te bekleden met pompons in de kleur van je keuze en er paas- en lentethema's als eieren en bloemen aan toe te voegen.

En ook voor een heel bijzondere deurkrans kun je denken aan het combineren van touw, vilt en pompons. Een beetje creativiteit volstaat om wonderen te verrichten.

Knuffelkonijntjes tot leven brengen met wolbolletjes is gemakkelijk en heel vanzelfsprekend.

Het is ook gemakkelijk om een half konijn van achteren gezien te maken, om toe te voegen aan een plant, een bloemstuk of ook een tafeldecoratie, om een konijn te simuleren dat erin duikt.

Advertisement

Even snel en gemakkelijk is het maken van lammetjes en schapen, een ander paassymbool bij uitstek, te gebruiken voor allerlei decoraties.

En tenslotte, om terug te komen op kransen, een zeer minimale maar indrukwekkende krans kan er een zijn bedekt met veel pompons en met de toevoeging van twee konijnenoren. Dit is een eenvoudigere en snellere, maar erg leuke en originele decoratieve oplossing voor de deur.

Welk van deze ideeën zou je meteen willen namaken?

Advertisement