Eierdoppen voor je paasdecoratie: laat je inspireren door heel veel schattige ideeën

door Natasja

12 April 2022

Eierdoppen voor je paasdecoratie: laat je inspireren door heel veel schattige ideeën
Advertisement

Een van de symbolen van Pasen zijn ongetwijfeld de eieren: ze worden gebruikt voor versieringen, beschilderd en worden het voorwerp van een leuke familiespeurtocht, en vervolgens worden chocolade-eieren, groot of klein, gegeten als een typische lekkernij van deze feestdag. Het is dan ook niet meer dan normaal om allerlei soorten eieren te gebruiken om het huis op allerlei manieren te versieren, en je kunt ook echte eierschalen gebruiken!

Zo worden kaarsen, tafeldecoraties en allerlei composities verrijkt met een natuurlijk element dat iedereen wel in de keuken heeft. Bekijk de onderstaande ideeën om te zien hoe je eieren kunt gebruiken in je paasdecoraties.

Advertisement

Een bord of een kleine keramische schaal gevuld met mos waarop eierschalen kunnen worden gelegd om de kaarsen op te plaatsen. Alles wat je nodig hebt om de kaarsen te maken zijn wat lonten en wat was smelten in de eierschalen! Vervolgens kun je naar wens bloemen of andere versieringen toevoegen.

Advertisement

In houten kisten, oude laden of andere houders die je met fantasie kunt recyclen, kun je composities maken met in mos gelegde eieren. Je kunt er niet alleen kaarsen van maken, maar ze ook vullen met bloemen, misschien wilde bloemen of zelfs kunstbloemen als je die hebt.

En als je geen geschikte houder kunt vinden voor de hierboven genoemde kaarsen, kun je een eierdoos versieren!

Met een beetje lijm kun je de onderkant van de eieren op een houten plank bevestigen, zelfs een plank van een pallet is goed.

Je kunt ze dan in een cirkel schikken op een groot rond dienblad, afgewisseld met kruiden en bloemen en misschien zelfs gevuld met snoepjes of chocolaatjes in de vorm van eieren.

Advertisement

Ze zijn ook mooi als decoratie voor een rustieke compositie op een houten schijf.

En op die houten schijf zou je ze allemaal rechtop kunnen zetten, door de onderkant te lijmen, en ze weer vullen met bloemen!

Advertisement

Zo zou je ze ook kunnen gebruiken met een grote kaars in het midden.

En waarom zou je er geen tafel plaatshouders van maken door een halve eierschaal in een plastic dopje te stoppen en die dan op een eenvoudige manier met een grote bloem te versieren?

Advertisement

Als je ze alleen van de zijkant zou kunnen openen, zou je de binnenkant kunnen versieren en ze aan de paasboom hangen.

En als je ze niet op de juiste manier kunt breken, kun je altijd een plastic ei gebruiken als voorbeeld om ze van papier-maché te maken!

Vrolijk Pasen!

Advertisement