Paasknutselwerkjes met gerecycled hout: 11 creatieve ideeën voor het versieren van huis en tuin

door Natasja

02 April 2023

Paasknutselwerkjes met gerecycled hout: 11 creatieve ideeën voor het versieren van huis en tuin
Advertisement

Het huis versieren voor de paasperiode is een manier om een belangrijke feestdag te vieren die elk jaar plaatsvindt met zijn universeel erkende tradities en symbolen. Wanneer tijd wordt doorgebracht met familie en vrienden die samen praten, eten en spelen, is het leuk om thematische decoraties te hebben die de juiste sfeer creëren. En ze kunnen worden gemaakt van een groot aantal verschillende materialen, waaronder hout.

Ook met afgedankte of gerecyclede stukken hout kunnen vele inventieve creaties worden gemaakt die herinneren aan alle decoratieve thema's van Pasen. Het gaat om eenvoudige vormen die naar wens kunnen worden aangepast wat betreft grootte, kleur en desgewenst extra afwerking. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement
Etsy

Etsy

Omdat we het altijd over konijntjes en de natuur hebben, zijn wortels een decoratief motief dat doet denken aan Pasen en de lente. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en kunnen in manden worden gelegd of worden opgehangen waar je maar wilt!

Advertisement
Tutorial via hertoolbelt.com

Tutorial via hertoolbelt.com

Niet alleen mooi, maar ook nuttig: als je een mand wilt maken waarin je bijvoorbeeld versierde eieren of ook een bloemencompositie doet, of waarmee je bestek en accessoires voor een picknick in de buitenlucht brengt, dan is dit konijnvormige exemplaar perfect voor Pasen.

Tutorial via organizedclutter.net

Tutorial via organizedclutter.net

Heb je een resten triplex? Zaag het in de vorm van eieren en versier ze zoals je wilt, zodat je ze kunt ophangen waar je maar wilt, het is erg makkelijk!

Etsy

Etsy

En wat platte vormen betreft, hoe kunnen we niet ook aan konijnen denken? Als ze dik genoeg zijn, of voorzien van een soort voetstuk, worden ze decoraties om op een plank te zetten of als tafeldecoratie te gebruiken.

Amazon

Amazon

Met een zachte pompon kun je je gestileerde konijntjes ook voorzien van een pluizige staart.

Advertisement
Etsy

Etsy

Houten schijven van takken en boomstammen zijn een andere veelzijdige optie: schilder ze om ze eruit te laten zien als kuikentjes, of ook eieren, konijntjes en nog veel meer, en hang ze dan op, of gebruik ze op andere manieren. Als ze dun en plat zijn, kunnen het schattige onderzetters worden.

Etsy

Etsy

Bij het kiezen van kleuren zijn pastelkleuren altijd favoriet voor paasdecoraties.

Advertisement
Etsy

Etsy

En er is ook een heel grappig decoratief motief: een motief dat doet denken aan konijntjes die zich van achteren in hun hol verstoppen! Leuk om te gebruiken in bijvoorbeeld bloemperken of grote plantenbakken!

Als je ervoor kiest een houten plank in de vorm van een wortel uit te snijden, kan dat de steun worden om naar wens te versieren en vervolgens een alternatief voor de krans die aan de deur wordt gehangen.

Advertisement

Ook een houten ei op een voetstuk is schattig, en je kunt het versieren met planten!

countrydoor.com

countrydoor.com

Allemaal konijntjes tussen de tuinbloembedden verstopt!

Vrolijk Pasen!

Advertisement