12 prachtige ideeën voor shabby chic paasdecoraties

door Natasja

07 Maart 2023

12 prachtige ideeën voor shabby chic paasdecoraties
Advertisement

Pasen is een ideale gelegenheid om het huis te versieren met alle kleuren van de lente, gecombineerd met de traditionele symbolen van een feest dat door zovelen over de hele wereld wordt gevierd. Zo begroeten we de terugkeer van de lente met zijn pastelkleuren, en dan mogen we de kleurrijke eieren die op talloze manieren zijn versierd niet missen. En vervolgens bloemen, konijntjes en veel meer.

Dit alles kan worden gedecoreerd in elke gewenste stijl, en een van de stijlen die er het beste bij past is misschien wel shabby chic design, dat de combinatie van oud en nieuw, van gerecyclede materialen en zachte, romantische tinten versterkt. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement
Tutorial via firefliesandmudpies.com

Tutorial via firefliesandmudpies.com

Gebruik restjes stof: eieren (echte, maar ook kunsteieren om te versieren) liggen klaar om in allerlei bloemmotieven te worden gehuld.

Advertisement
Tutorial via tarynwhiteaker.com

Tutorial via tarynwhiteaker.com

Er is nooit een gebrek aan inspiratie om de eieren te omwikkelen met jutetouw, en dan misschien details toe te voegen zoals knopen, versieringen of zelfs strass-steentjes.

homeroad.net

homeroad.net

Groenten zijn een ander decoratief element van de lente, maar met Pasen geven we de voorkeur aan wortelen, een favoriete traktatie voor konijntjes. En je kunt ze zelfs maken met DIY knutselwerkjes!

iluvvintagescrap.blogspot.com

iluvvintagescrap.blogspot.com

Er zijn echt bijna eindeloze mogelijkheden om eieren te versieren voor Pasen, en waar laat je ze dan? Manden, natuurlijk, maar zelfs de kartonnen dozen zijn prima, als ze passend versierd zijn.

Eieren versierd met decoupage, met papieren knipsels: je kan je helemaal uitleven!

Advertisement

Een oude roestige ijzeren mand (of misschien een kapotte lampenkap, of andere soortgelijke gerecyclede voorwerpen) ziet er prachtig uit als hij gevuld is met gekleurde eieren. En je kunt er desgewenst ook bloemen aan toevoegen.

Tutorial via creeklinehouse.com

Tutorial via creeklinehouse.com

Waarom stel je je versierde eieren niet tentoon in een glazen stolp? Het is een anders dan anders idee, en je hoeft alleen maar te leren hoe je ze artistiek kunt stapelen.

Advertisement

Welke kom dan ook is ook goed, versier hem gewoon met papiersnippers of zelfs dunne takjes, net als een nest, waarin je de eieren zult leggen.

Wie goed is in naaien kan haar fantasie de vrije loop laten en heel veel konijnvormige decoraties maken.

Advertisement

Ook eenvoudige vormen, geplaatst in manden of schalen gevuld met takjes: de konijntjes zullen altijd in contact staan met de natuur, gedecoreerd zoals je maar wilt.

En aan ideeën voor kransen geen gebrek: mos, planten, eieren en konijntjes zijn een onfeilbare combinatie. Je kunt ze ook plat op de tafel gebruiken!

Welke paasdecoratie heeft jouw voorkeur?

Advertisement