12 betoverende paaskransen om de voordeur te versieren

door Natasja

23 Maart 2023

12 betoverende paaskransen om de voordeur te versieren
Advertisement

Tot de meest populaire feestdecoraties, evenals voor de verschillende seizoenen van het jaar, behoren zeker kransen. Het is een idee dat nooit uit de mode raakt, misschien vanwege de eenvoud van het basisontwerp, dat zich leent om te worden aangepast aan de smaak en het decoratieve thema van elke persoon en elke gelegenheid.

Dus, ook met de komst van Pasen, besluiten degenen die hun huis willen versieren om deze belangrijke feestdag te vieren, hun voordeur te versieren met een themakrans. Hoewel niets je ervan weerhoudt om kransen elders in huis te gebruiken, zoals op planken of ramen, of aan een muur. Bekijk de charmante voorstellen voor het maken van echt schattige paaskransen.

Advertisement

Veel gekleurde eieren: misschien wordt het een uitdaging om altijd echte eieren, op een van de duizend mogelijke manieren geverfd,  te gebruiken... Dan kun je plastic of polystyreen eieren bekleden met crêpepapier of andere soorten papier, zelfs met stof!

Advertisement

Door veel kale takken te gebruiken om de ronde structuur van de krans te maken, kun je hem breder en dieper maken aan de onderkant, zodat het een nest wordt dat eieren herbergt!

Er zijn ook veel prachtige strategieën om de versieringen, waaronder gekleurde eieren, slechts aan één kant van de krans te gebruiken.

Voor wie van een soberder maar toch delicate en sierlijke stijl houdt, zijn flexibele takken die nog wat groene bladeren hebben een optie om te overwegen.

Paaskonijntjes zie je overal in decoraties... En hun geliefde wortels mogen zeker niet ontbreken: zelfs met alleen die, nep, kun je fantastische kransen versieren.

Advertisement

We zien vaak eieren in het middelpunt van paasdecoraties en -tradities, dus kuikentjes, , een teken van hernieuwd leven, moeten er ook zeker zijn.

Wollen pompons zijn een eenvoudig knutselwerkje voor iedereen. Leer hoe je pluizige, evenwichtige exemplaren maakt, en in een handomdraai heb je dergelijke kransen gemaakt.

Advertisement

En wat vind je van de krans gemaakt van houten kralen op een stijve metalen draad? Je zou zelfs puntige oren kunnen toevoegen, die doen denken aan het hoofd van een konijn.

En als je gekleurde bloemen wilt gebruiken, misschien kunst- of gedroogde bloemen, zodat ze lang meegaan, kun je er veel verschillende vormen mee maken!

Advertisement

Evenals het spelen met de regenboogkleuren die zich door de bloemenkrans verspreiden!

Als je je beperkt tot takken, bloemen of zelfs mos, zonder al te veel themafiguren toe te voegen, of in ieder geval te voorzien dat je ze weer kunt verwijderen, heb je een krans die de rest van de lente mooi blijft om naar te kijken!

Advertisement

Je zou zelfs mini terracotta potjes met plantjes erin kunnen zetten!

Vrolijk Pasen voor iedereen!

Advertisement