Paastafeldecoraties: 12 creatieve ideeën voor een onvergetelijke tafel

door Natasja

12 Maart 2023

Paastafeldecoraties: 12 creatieve ideeën voor een onvergetelijke tafel
Advertisement

Wanneer je een tafel versiert voor de feestdagen, wil je altijd proberen een memorabele decoratie te creëren. Het is niet zomaar een gewoonte, het is een manier om het belang van de festiviteiten te vieren en de juiste sfeer te creëren om onvergetelijke dagen door te brengen met de mensen die je het meest nabij zijn. Met Pasen leven we ons dus uit met een hele reeks decoraties die geïnspireerd zijn op de symbolen van dit feest en de kleuren van de lente, die elk jaar gekenmerkt wordt door het prachtige ontwaken van de natuur.

Niet alleen het servies, maar ook de tafeldecoraties zijn de sterren van deze gedenkwaardige composities, en hieronder vind je 12 ideeën om je te inspireren.

Advertisement

Door zacht mos op de bodem van een laag houten dienblad te leggen, creëer je de ideale omgeving om bijvoorbeeld allerlei konijntjes in te plaatsen.

Advertisement

Een rieten mand is ook een goed idee: met (misschien nep)gras en kuikentjes staat hij mooi in het midden van de tafel.

Geef je de voorkeur aan een decoratie geïnspireerd door bloemen en... groenten? Gebruik dan een kool als vaas voor seizoensbloemen.

Eenvoudig, snel, maar erg mooi: wortels met bloemen in een glazen vaas. De wortelen moeten hun groene plukjes nog hebben, en wat de bloemen betreft, kun je je naar hartenlust uitleven, van oranje-gele boterbloemen tot wat je er verder bij vindt passen!

Nog een leuk en snel idee om met een willekeurige terracotta pot een mooie tafeldecoratie te maken.

Advertisement

Omgekeerde terracotta potten (maar niet alleen) kunnen dienen als onderstel voor een blad gemaakt van oude bakblikken of andere gerecyclede voorwerpen, en daarop kun je konijntjes plaatsen, of eieren, of kuikens... Wat je maar wilt.

Een tijdloze klassieker: de vaas (maar ook een mand) met gekleurde eieren erin en dan bloemen om het geheel af te maken. Denk aan het afstemmen van de kleur van de eieren op de kleur van de bloemen die je erin zet!

Advertisement

Als je van kleine paasboompjes houdt, zijn ook die een uitstekende tafeldecoratie.

Als je lange houten of metalen houders hebt om in het midden van de tafel te zetten, zijn die perfect om te versieren met de symbolen van elke feestdag. Met Pasen zijn ze altijd prachtig met gras, of mos, of bloeiende takken, en vervolgens alle andere symbolen en dieren!

Advertisement

En in plaats van grote eieren, waarom niet veel kleintjes, zoals gekleurde snoepjes, om de vaas met bloemen te vullen?

Het idee om nesten met gekleurde eieren te schikken in lange, dunne houten tafeldecoraties is erg leuk.

Advertisement

Een tafeldecoratie van terracotta potten met bloeiende bollen is ook perfect voor de rest van de lente!

Welk idee heeft jouw voorkeur voor de paastafel?

Advertisement