Shabby stijl met Pasen? Ontdek hoe je inspiratie uit deze trend kunt halen voor je decoraties

door Natasja

11 April 2022

Shabby stijl met Pasen? Ontdek hoe je inspiratie uit deze trend kunt halen voor je decoraties
Advertisement

Paasdecoraties, zoals die welke volgens een bepaald thema voor de verschillende feesten en vieringen zijn gemaakt, kunnen naar gelang van je voorkeur in vele verschillende stijlen worden gemaakt. Het uiterlijk ervan kan dus een perfecte combinatie zijn van symbolische elementen die de geest van Pasen oproepen en details, materialen en kleuren die zijn geïnspireerd door een bepaalde esthetische smaak, misschien om beter aan te sluiten bij de inrichting van het huis. Dit kan ook het geval zijn voor decoraties in een shabby chic stijl.

Gerecyclede voorwerpen, vaak eenvoudig, kant, pastelkleuren, delicate bloemen: dit zijn slechts enkele van de essentiële aspecten van dit type decoratie, waarvan je in de onderstaande afbeeldingen enkele voorbeelden ter inspiratie kunt vinden.

Advertisement

Zoals een nest in een oude pollepel: ook krantenknipsels of eender welk papier (bij voorkeur vergeeld) waarin de gekleurde eieren worden gelegd, zijn genoeg.

Advertisement

Als je bloemen wilt toevoegen aan een interieur, kun je ze in oude voorwerpen stoppen, zoals creatief gerecycled keukengerei.

etsy

etsy

Een bakplaat met grote stoffen wortelen erin ziet er geweldig uit in de keuken, maar ook als een shabby chic tafeldecoratie.

Takjes, eieren, kippen (of witte duiven) van keramiek of gips en nog veel meer: heel veel voorwerpen om een taartstandaard met verschillende lagen te versieren.

Maar ook een met een enkele laag is perfect voor paasdecoraties, zoals een nest met gekleurde eieren.

Advertisement

Heb je weinig tijd? Zorg ervoor dat je de eieren zo breekt dat de schaal bijna heel is en doe ze in het eierdoosje met bloemen erin!

Als je geen metalen kooi hebt (een pronkstuk van shabby chic), kun je een meer rudimentaire kooi maken van ijzerdraad.

Advertisement

En kleinere kooien kunnen decoraties worden om boven de tafel te hangen, misschien zelfs met kaarsen of lichtdraden tussen de bloemen.

Pastelkleurige lapjes stof en bijpassende gekleurde eieren: een perfecte combinatie voor een shabby chic krans.

Advertisement

En wat dacht je van een groot nest in plaats van een krans?

Of ook een heleboel keramische borden, bij voorkeur versierd met bloemmotieven en klassieke motieven, gerangschikt in een compositie die op een grote krans lijkt!

Vrolijk Pasen iedereen!

Advertisement