Wil je een originele en kleurrijke toets aan de tuin geven? Versier het met gerecyclede banden

door Natasja

10 April 2022

Wil je een originele en kleurrijke toets aan de tuin geven? Versier het met gerecyclede banden
Advertisement

Wanneer je kijkt naar de versleten banden van een auto of een ander voertuig, is het moeilijk voor te stellen dat ze omgetoverd zouden kunnen worden tot iets kleurrijks en creatiefs, mooi om naar te kijken en misschien zelfs nuttig. En toch, met een beetje fantasie kunnen de banden van auto's, motoren en praktisch elk ander voertuig op wielen worden omgetoverd tot werkelijk verrassende tuinmeubels.

Vazen en plantenbakken, decoraties om op te hangen of als sculptuur te gebruiken en zelfs comfortabele en duurzame meubels - je hoeft alleen maar het juiste idee te vinden en een echt nederig afvalobject wordt het hoogtepunt van een tuinhoek. Kijk eens naar de suggesties hieronder en misschien vind je er wel een die de tuin een boost van creativiteit zal geven!

Advertisement

Twee identieke banden op elkaar gestapeld, afgedekt door een houten plank en met een houten rugleuning: dit is de basis van een verrassende buitenstoel.

Advertisement

Zelfs de arm- en rugleuningen van op deze wijze gemaakte fauteuils kunnen van banden worden gemaakt: gebruik voor de armleuningen dunnere banden, zoals fietsbanden. En verf dan alles in dezelfde kleur!

Door houten boomstammen te gebruiken, zou je van de banden de zittingen van paddestoelvormige krukjes kunnen maken: je moet ze opvullen en regenbestendige buitenbekleding maken met dekzeilen!

Heb je altijd al een sprookjesachtige tuin willen hebben? Je kunt het maken met banden die allemaal perfect geverfd zijn.

En er heel veel ideeën om met banden verhoogde plantenbakken en bloemperken te creëren: één ervan zou eruit kunnen zien als een reusachtige theepot.

Advertisement

Anders dan eenvoudige kommen en lage potten, gewoon pootjes toevoegen. Perfect voor vetplanten.

En als ze hoger zijn, kunnen er ook grotere planten in, zoals in geometrische vormen gesnoeide buxus.

Advertisement

Je kunt een band ophangen en vullen met bloemen en versieringen.... Zelfs met kabouters!

Kapotte exemplaren kunnen nog nuttig worden hergebruikt: je kunt bijvoorbeeld de waterslang erin oprollen.

Advertisement

Of vervolg met snijden om sculpturen in de tuin te maken, eventueel witte zwanen.

Of een kleurrijke toekan!

Zou je het leuk vinden om de tuin in te richten met voorwerpen gemaakt van gerecyclede banden?

Advertisement