Kartonnen dozen als opbergers in huis: ontdek hoe je ze het best kunt recyclen!

door Natasja

13 April 2022

Kartonnen dozen als opbergers in huis: ontdek hoe je ze het best kunt recyclen!
Advertisement

Er zijn veel oppervlakken in huis die gevuld zijn met een groot aantal kleine voorwerpen, en waar bijna spontaan rommel ontstaat: bureaus met hun schrijfgerei, werkbladen waar we ons bezighouden met creatieve activiteiten, maar ook kastlades waarin we allerlei accessoires en gebruiksvoorwerpen proppen, inclusief make-up. Om in deze gevallen orde te scheppen, kunnen we een beroep doen op houders en verdeelschotten, d.w.z. opbergers in de meest uiteenlopende vormen, geschikt voor elke gelegenheid.

En deze opbergers kunnen worden gemaakt door stukken karton van de kartonnen dozen van eventuele online aankopen en dergelijke te recyclen. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Met schoenendozen kun je kleine rekjes maken voor spullen als nagellak en andere kleine verpakkingen, perfect om aan de muur te bevestigen. Om het af te maken kun je het karton beschilderen of beplakken met gekleurd papier.

Advertisement

Kartonnen dozen voor cornflakes: een paar knipjes en wat lijm en je kunt handige documenthouders maken voor in het thuiskantoor.

En als je documentmappen nodig hebt om aan de muur te hangen, kun je er een maken van een platte kartonnen doos, in de vorm van een pizzadoos.

Schoenendozen zijn ideaal om lades van te maken in een kartonnen ladekast: je kunt je uitleven met de handvatten!

Een paar stukken karton om een soort hoog rooster te vormen, aan de bovenkanten goed afgewerkt: het is niet meer dan een tussenschot voor gebruik in laden!

Advertisement

Voor het bureau kun je met karton pennenhouders (maar ook hulpmiddelen- en kwastenhouders voor andere kamers) vol handige vakjes maken.

Een ruime en toch compacte houder waar alles in past: erg handig om een bureau op te ruimen en leeg te maken.

Advertisement

Je kunt ze ook maken door verdelers in een doos te steken en de doos dan rechtop te zetten.

En wat dacht je van een standaard om de laptop in een handige hoek te houden, compleet met een vak eronder om kabels of accessoires te bewaren?

Advertisement

In plaats van de stiften overal over je bureau te verspreiden (of de schroevendraaiers op het werkblad) kun je ze ook netjes opbergen met een mini bureaurekje.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement