Weet je niet wat je met oude of ongebruikte sokken moet doen? Recycle ze op leuke en nuttige manieren!

door Natasja

08 April 2022

Weet je niet wat je met oude of ongebruikte sokken moet doen? Recycle ze op leuke en nuttige manieren!
Advertisement

Een van de kledingstukken die we het vaakst gebruiken, tot het punt dat we ze verslijten en moeten weggooien, zijn zeker sokken: ze worden vaak gedragen en gewassen, ze slijten snel en als ze versleten zijn of er gaten in zitten, belanden ze meestal in de vuilnisbak. Soms worden de sokken die we het meest dragen onbruikbaar omdat een sok van het paar plotseling verdwijnt - en wie weet of het echt de schuld van de wasmachine is.

Dus wat te doen met oude of niet bij elkaar passende sokken? Afhankelijk van het materiaal en de staat waarin de sokken verkeren, kunnen zij worden omgetoverd tot vele andere nuttige of gewoon leuke voorwerpen. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Je kunt stroken van sokken maken, vooral van badstofsokken die voor sport worden gebruikt, en ze vervolgens weven tot nuttige voorwerpen zoals pannenlappen of onderzetters.

Advertisement

Ze kunnen ook in elkaar gevlochten worden om bijtspeeltjes te maken waar honden zo dol op zijn!

De mooiste en kleurrijkste zijn perfect om aan elkaar te naaien en er een schattige gevulde slang van te maken, die ook als originele deurstopper in huis kan dienen.

Een sok die overgebleven is, misschien met een heel mooie fantasie, nog intact, kan een klein opbergzakje worden: je zou het kunnen gebruiken om sleutels en de telefoon in je tas te bewaren.

Je kunt zelfs van een sok een ongewone munten portemonneetje maken, met kliksysteem.

Advertisement

Zachte, harige sokken, de sokken die je voeten verwennen op koude winterdagen, zijn ideaal om te transformeren in een schattige pluchen zeehond, met een beetje naaiwerk dat zelfs beginners kunnen.

En het project om van een sok een poesje te maken is ook eenvoudig!

Advertisement

Een stok, wat opvulling en nog een paar details om van een grote oude sok het hoofd van een speelgoedpaard te maken: een leuk idee voor fantasiespelen of om een carnavalskostuum compleet te maken!

Wist je dat een sok een vis kan worden?

Advertisement

En waarom ze niet als nuttige accessoires gebruiken? Als het risico bestaat dat het rubber van de ruitenwissers van je auto in de winter aan de voorruit blijft kleven, trek ze dan omhoog en bescherm ze met oude sokken.

Heb je wel eens oude sokken op een creatieve manier hergebruikt?

Advertisement