Barbecue in de open lucht: 10 suggesties voor complete grillhoeken om te kopiëren

door Natasja

30 Maart 2023

Barbecue in de open lucht: 10 suggesties voor complete grillhoeken om te kopiëren
Advertisement

De gezelligheid van lunches en diners in de open lucht, met z'n allen rond een barbecuerooster en vervolgens te genieten van ter plekke bereid vlees, vis of groenten, is werkelijk uniek. Dus als je ruimte buiten hebt, misschien op een groot balkon of in de tuin, is het normaal om te overwegen een hoekje in te richten dat precies daaraan is gewijd. Je kunt zelfs kleine maar zeer comfortabele exemplaren creëren, zowel in metselwerk als met houten constructies, en dan kun je uitbreiden tot kookhoeken die niets te benijden hebben aan een echte keuken.

Modern of rustiek, met verschillende materialen naar smaak en ontwerp: er is voor elk wat wils. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Voor mobiele barbecues, die van metaal die bijna overal kunnen worden opgesteld, kan ook een speciale ruimte worden gecreëerd met minder veeleisende of dure ontwerpen. Een stevige luifel van hout en metaal kan bijvoorbeeld de ideale oplossing zijn.

Advertisement

Wie de voorkeur geeft aan meer klassiek gemetselde oplossingen kan denken aan stenen koepels, waarbij de grill op de ideale hoogte in de kookruimte wordt geplaatst. En er zal ook ruimte zijn om het nodige hout op te slaan.

Er zijn vele ontwerpen mogelijk, ook een buitenkeuken met schoorsteen is denkbaar.

Een gemetselde buitenkeuken, met een houten dak en achterwand, als een soort prieel op maat gemaakt voor deze gezellige ruimte.

Wie van een puur rustiek ontwerp houdt, kan overwegen de meubels voor deze echte buitenkeukens te maken van gerecycled of teruggewonnen hout, wat een zeer uiteenlopende uitstraling zal hebben.

Advertisement

Wil je niet veel meer dan een stabiel rooster, dan kun je zelfs met alleen bakstenen een zeer handige en ruimtebesparende plaats in de tuin creëren, desgewenst zelfs temidden van bloembedden.

Strakke, moderne lijnen, ook met een houten constructie, zijn mogelijk - je moet alleen de juiste inspiratie vinden.

Advertisement

Ook nooit te vergeten is de grote veelzijdigheid - en het gemak - van beton: hiermee kun je hoeken creëren compleet met alles erop en eraan, perfect afgestemd op je behoeften.

Eenvoudige vormen, met ruimte voor het essentiële: sommige van deze ideeën passen ook op grote balkons of terrassen.

Advertisement

Sommige mensen maken er zo'n belangrijke en bewoonde hoek van dat ze de muren met tegels bedekken en ad hoc verlichting aanbrengen!

Zou jij ook zo'n barbecuehoek in je tuin willen hebben?

Advertisement