11 bamboe schuttingen die bewijzen dat dit hout ook in de tuin buitengewoon is

door Natasja

28 April 2023

11 bamboe schuttingen die bewijzen dat dit hout ook in de tuin buitengewoon is
Advertisement

Het gaat lang mee, het is zo sterk dat er gebouwen van gebouwd kunnen worden, en het heeft ook een heel eigen charme: we hebben het over bamboehout, een waardevolle natuurlijke bron voor het maken van van alles en nog wat, en het versieren van niet alleen het interieur maar ook de buitenkant van het huis. In feite kun je met bamboestokken, zowel de grotere en dikkere als de dunnere, schuttingen bouwen van elke gewenste grootte.

Ze zullen een andere, enigszins exotische uitstraling hebben, maar zullen net zo betrouwbaar en robuust zijn als - zo niet meer! - dan houten schuttingen. Door de bamboestokken goed naast elkaar te zetten en vast te zetten met geschikte steunen en omlijstingen, krijg je echte onbegaanbare muren om je privacy in de tuin te beschermen. En met hun vele kleuren zijn die stokken ook nog eens heel mooi om te zien. Kijk maar eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Dikkere, rechte bamboestokken worden horizontaal gelegd, net als bij gewone houten latten: de vorm is hetzelfde, maar de uitstraling is veel exotischer.

Advertisement

Het is ook mogelijk om elk deel van de omheining te verdelen in vakken, bijvoorbeeld omlijst met hout.

Het idee van houten omlijstingen die dunne stokken afbakenen en versterken werkt ook als ze verticaal worden opgesteld, als een palissade.

De kleuren van bamboestokken, dat weet misschien niet iedereen, kunnen er heel veel zijn. En de verschillende kwaliteiten benutten, zelfs verschillende samen gebruiken, staat garant voor prachtige schuttingen.

Gewoonlijk wordt bij de verdeling in panelen, als je ze zo wilt noemen, elk paneel omlijst met hout, maar het moet niet onmogelijk zijn om ook aan metaal te denken.

Advertisement

En binnen die bamboe vakken kunnen ook decoraties gemaakt worden door het wegsnijden van rechthoeken die leeg blijven. Bovendien kan het uiterlijk van bamboe schuttingen niet alleen gebruikt worden om zones ad te bakenen, maar ook voor scheidingsmuren in de tuin, en zelfs voor hekwerken.

Bijzonder zijn ook constructies die volledig van bamboe zijn gemaakt, d.w.z. waarvan zelfs de omlijstingen en steunen allemaal van hetzelfde materiaal en dezelfde kleur zijn.

Advertisement

Hoewel bamboe vele natuurtinten kan hebben, is het ook zo dat, misschien op de meest voorkomende bamboe, niets je tegenhoudt om je te vermaken met verf. Net als met hout!

Schuttingen van witte bamboepalen zijn dus perfecte achtergronden voor kleurrijke planten, maar je kunt ze ook in elke andere kleur verven die je mooi vindt.

Advertisement

En net als op elke andere grensmuur kan er verlichting worden aangebracht.

Kortom, je moet geenszins denken dat een bamboeschutting geen afgewerkt en elegant scenario kan creëren.

Advertisement