Op zoek naar een winterharde kamerplant? Met deze 7 soorten is succes verzekerd!

door Natasja

14 December 2022

Op zoek naar een winterharde kamerplant? Met deze 7 soorten is succes verzekerd!
Advertisement

De keuze om je huis te verfraaien door een plant te verzorgen is altijd een winnende keuze. In feite zijn kamerplanten niet alleen een prachtig decoratief element dat je huis meteen gezelliger maakt, maar ze hebben ook talrijke voordelen voor de gezondheid, omdat ze helpen de lucht gezond en schoon te houden. En dat niet alleen: het is bekend dat het verzorgen van planten een uitstekend middel is om de stemming te verbeteren en moeilijke tijden beter aan te kunnen.

Daarom kan je beter gelijk een plant halen om in huis te verwelkomen. Maar welke moet je kiezen? Als je bang bent voor de mogelijkheid dat hij niet bestand is tegen de omgeving of je niet-groene vingers, vermelden we hieronder 7 zeer winterharde soorten die zelfs de zwaarste test zeker zullen doorstaan.

Advertisement

1. Spathiphyllum (lepelplant)

1. Spathiphyllum (lepelplant)

Salicyna/Wikimedia Commons

Een van de hardste planten om binnenshuis te hebben is zeker de Spathiphyllum. Zeer decoratief met zijn diepgroene bladeren en prachtige langdurige witte bloemen. Het is een plant die weinig licht nodig heeft en genoegen neemt met vochtige grond. Behalve dat hij mooi is, is hij ook nuttig om de lucht te zuiveren, omdat het giftige elementen absorbeert.

Advertisement

2. Aloë vera

2. Aloë vera

Nilanjani Jayarathna./Wikimedia Commons

Een zeer gemakkelijk te kweken plant, die van zonlicht en warmte houdt en een voorkeur heeft voor droge grond, waardoor hij zelfs geschikt is voor wie hem vergeet water te geven. Behalve dat hij heel mooi is met zijn lange, vlezige bladeren, heeft hij ook tal van heilzame eigenschappen, waardoor hij zeer nuttig is op cosmetisch gebied en bij middelen op basis van natuurlijke ingrediënten.

3. Kalanchoë thyrsiflora (woestijnroos)

3. Kalanchoë thyrsiflora (woestijnroos)

Mostafameraji/Wikimedia Commons

Een prachtige plant met levendig blad dat van kleur verandert met het zonlicht. Hij heeft alleen licht, warmte en regelmatig maar spaarzaam water nodig, alleen als de grond droog is.

4. Peperomia

4. Peperomia

Gemena/Wikimedia Commons

Een struikachtige klimmende of kruipende plant, die zich ook goed leent voor hangende teelt. Hij houdt van licht maar niet van directe blootstelling aan zonlicht en moet matig water krijgen, waarbij stagnerend water moet worden vermeden.

5. Syngonium

5. Syngonium

Ix kimiaranda/Wikimedia Commons

Zeer gewaardeerd om zijn bladeren die veranderen naarmate hij groeit en zijn spectaculaire luchtwortels, hij houdt van indirect licht en regelmatige bewatering in de zomer. In de winter is het echter alleen nodig om water te geven als de grond droog is.

Advertisement

6. Dieffenbachia

6. Dieffenbachia

J Eli-Fiji/Wikimedia Commons

Een plant met prachtig blad en bloemen die lijken op die van de Spathiphyllum, die zich goed aanpast aan de binnenomgeving en alleen indirect licht en water nodig heeft als de grond droog is.

7. Ficus lyrata

7. Ficus lyrata

Wikimedia Commons

Een struik die geschikt is voor wie een hoge plant zoekt; de temperatuur van appartementen zijn ideaal omdat het een tropische en subtropische plant is; hij heeft veel licht en regelmatig water nodig.

Ben je klaar om je nieuwe plant te kiezen?

Advertisement