DIY: 8 trucs om het nog eenvoudiger te maken

door Natasja

18 Mei 2023

DIY: 8 trucs om het nog eenvoudiger te maken
Advertisement

Voor doe-het-zelvers is elke gelegenheid goed om hun vaardigheden te testen bij het organiseren van het huis of het maken van iets nieuws. En vaak worden in de praktijk kleine trucjes ontwikkeld of ontdekt die het werk gemakkelijker en leuker maken. Hoe vaak heb je je, misschien worstelend met een bijzonder ingewikkelde stap, niet afgevraagd of er geen manier was om het te vereenvoudigen? En hoe vaak heb je je niet afgevraagd hoe je een bepaald hulpmiddel handiger kunt gebruiken?

We hebben 8 slimme trucs ontdekt om DIY in huis een beetje gemakkelijker te maken en we tonen ze hieronder.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. Alternatieve bloemenvaas

1. Alternatieve bloemenvaas

Creativo/Facebook

Bij het opknappen van de keuken heb je besloten de oude mok, die al jaren ongebruikt onderin de kast staat, weg te doen. We kunnen ons voorstellen dat je het erg jammer vindt om hem weg te gooien; hij bevat zeker veel herinneringen. Heb je er wel eens aan gedacht om er een andere bestemming voor te vinden? Maak er een bloemenvaas van!

Plaats de omgekeerde mok in een schaal en bedek hem volledig met water; het zal nu gemakkelijk zijn om een gat in de bodem te boren met een spijker en een hamer. Nu is de nieuwe drainerende pot klaar voor de planten. En de schoteltje zal dienen als schotel!

Advertisement

2. Perfect in elkaar passen

2. Perfect in elkaar passen

Creativo/Facebook

Wanneer je besluit iets te maken, van een eenvoudige kast tot de draagconstructie van een gereedschapsschuur, is precisie cruciaal, zodat elk onderdeel perfect in elkaar past. Om houten planken op maat te zagen voor deze verbinding, probeer deze methode.

Leg de planken op hun uiteindelijke bestemming en trek met behulp van een liniaal of een kleiner stuk hout een verticale lijn op het punt waar elke plank moet stoppen. Snij het overschot op dit punt af en ga op dezelfde manier te werk om de kleinere hoek, die op de horizontale plank zal rusten, af te zagen. Dit zal op de millimeter nauwkeurig zijn.

3. Ontsnappingsvrije lijm

3. Ontsnappingsvrije lijm

Creativo/Facebook

Bij het gebruik van lijm is de twijfel altijd dezelfde: hoe kan ik de verpakking sluiten? Maar vooral, zal de lijm goedblijven zonder uit te drogen tot het volgende gebruik? Het geheim van een bevestigend antwoord op beide vragen schuilt in een eenvoudig haakje.

Schroef een haakje in het uitgangsgat van de lijm, zodat de tube niet alleen opnieuw kan worden afgesloten, maar ook hangend aan de muur kan worden opgeborgen.

4. Verborgen spijker

4. Verborgen spijker

Creativo/Facebook

Als je spijkers moet inslaan maar ze wilt verbergen, hoe doe je dat dan? We leggen het uit.

Sla de spijker normaal in, en sla hem dan met behulp van een andere spijker dieper in de plank. Steek een houten stokje in het gat dat de spijker heeft achtergelaten en maak het gelijk met de plank. Schuur de zone met schuurpapier en het houten stokje past perfect in de plank. De spijker is vakkundig verborgen!

Kende je deze DIY trucs al? Bekijk de video om meer te ontdekken!

Advertisement