10 DIY trucs om geld te besparen en je leven te verbeteren

door Natasja

01 April 2023

10 DIY trucs om geld te besparen en je leven te verbeteren
Advertisement

Doe-het-zelven is meer dan een eenvoudige hobby: wanneer je een obstakel overwint of een probleem oplost door gebruik te maken van eigen middelen en vaardigheden, is er een grotere voldoening die verder gaat dan alleen maar geld besparen. En wanneer je erin slaagt met je eigen handen iets nuttigs te maken, misschien zelfs door te recyclen, in plaats van kant-en-klare producten te kopen, gebeurt dat ook.

Er zijn veel DIY trucs en knutselwerkjes die van pas kunnen komen rond huis en tuin, om voorwerpen langer mee te laten gaan, om andere te recyclen waarvan je misschien dacht dat ze voor de vuilnisbak bestemd waren. Hieronder staan er 10 om te proberen.

Advertisement

Microschuurmachine

Microschuurmachine

Komm/Reddit

Moet je wel eens kleine krasjes wegwerken, of anderszins met schuurpapier bijwerken aan het einde van een klus of wanneer je merkt dat een meubelstuk of oppervlak slechts licht beschadigd is? Als je een oude elektrische tandenborstel hebt die nog werkt, kun je wat schuurpapier aanbrengen op de kop, en het zal werken als een microschuurmachine!

Advertisement

Epische zomer!

Epische zomer!

Reddit

Als je tuin voldoende schuine plekken heeft, koop dan een goede, dikke plastic plaat, leg een slang klaar om de plaat met water te besproeien en je hebt een glijbaan waar je heel veel plezier van zal hebben!

Smartphone projector

Smartphone projector

Tutorial via upcyclethat.com

Wist je dat je met een schoenendoos en een vergrootglas een projector op maat kunt maken voor je mobiele telefoon? Het is een eenvoudig project dat van pas komt, om inhoud op een andere manier te zien dan normaal, ook als je geen tecnologische apparatuur hebt!

Onherkenbare keuken

Onherkenbare keuken

Capn__Brunch/Reddit

Heb je altijd al gedroomd van houten keukenbladen, zoals wat in het Engels een 'butcher block' wordt genoemd? Je kunt het maken met weinig geld door gelamineerd hout te gebruiken en veel houten stokjes zoals die je gebruikt om verf te mengen!

Elegante privacy

Elegante privacy

Tutorial via voxvintage.blogspot.ca

In ruimtes zoals de badkamer of de slaapkamer is matglas een populaire optie voor privacy zonder het natuurlijke licht te hoeven opgeven. Het kan echter duur zijn of gaan vervelen. Een oplossing om te proberen is dan om bewerkte stof te gebruiken, zoals kant, dat in een houten frame wordt gespannen, en het geheel als paneel te gebruiken om het raam af te schermen zolang je wilt.

Advertisement

DIY en verwijderbaar behangpapier

DIY en verwijderbaar behangpapier

Tutorial via livingletterhome.com

Wil je een accentmuur creëren die gemakkelijk te verwijderen is als je er genoeg van hebt? Kies geschikte stukken stof en vervolgens kun je met vloeibaar stijfsel en weinig anders de muren bekleden zoals je maar wilt.

Perfect onderhoud van tuingereedschap

Perfect onderhoud van tuingereedschap

Tutorial via theimpatientgardener.com

Voor scharen, ijzerzagen, schoppen en vele andere gereedschappen met bladen en metalen onderdelen die altijd het gevaar lopen te roesten en na verloop van tijd hun scherpte te verliezen, is de beste manier om ze netjes en in goede staat te houden een emmer (of ook aardewerken potten!) te vullen met zand (zoals gebruikt in de bouw) en een beetje minerale olie.

Advertisement

Schone dakgoten zonder moeite

Schone dakgoten zonder moeite

Tutorial via pilotdog68/Reddit

Om dakgoten van bladeren en puin te ontdoen, moet je vaak ladders gebruiken, met de hand werken en veel moeite doen - om nog maar te zwijgen van het gezondheidsrisico. Als je echter een zware stofzuiger hebt (zoals die voor kachelas, met een brede zuigmond), hoef je alleen maar plastic buizen en elleboogstukken te gebruiken, die met versterkte tape aan elkaar zijn bevestigd, en je creëert een gebogen verlenging in de juiste mate om de goten te bereiken, zelfs zonder ergens op te klimmen.

Een dak van blikjes

Een dak van blikjes

Tutorial via instructables.com

Blikjes koolzuurhoudende dranken en bierblikjes kunnen worden omgevormd tot tegels voor kleine schuren in de tuin! Gewoon de ronde bovenkant en bovenkant verwijderen en de ontstane cilinder in de lengte doorsnijden!

Advertisement

Laat je dieren nooit zonder water zitten

Laat je dieren nooit zonder water zitten

Tutorial via instructables.com

Als je je soms realiseert dat je de waterbak van de hond of kat bent vergeten te vullen, kun je een systeem creëren dat zichzelf vult. Natuurlijk zal het waterniveau in het reservori moeten worden bijgevuld, maar dat zal veel minder vaak gebeuren!

Succes!

Advertisement