6 keer voorjaarsschoonmaak om het warme seizoen zo goed mogelijk tegemoet te treden

door Natasja

27 Maart 2023

6 keer voorjaarsschoonmaak om het warme seizoen zo goed mogelijk tegemoet te treden
Advertisement

Voor velen valt de komst van de lente samen met de traditionele grote schoonmaak in verschillende delen van het huis, om het huis op te frissen, een beetje zoals het begin van een nieuwe levenscyclus na de winterrust. Er zijn dan een hele reeks voorwerpen die we in de voorgaande maanden hebben gebruikt en zorgvuldig moeten opbergen, wachtend op de volgende herfst. En dan zijn er nog al die dingen die we alleen tijdens het warme seizoen gebruiken en die tevoorschijn gehaald en klaargezet moeten worden.

Terwijl je bezig bent met de verschillende delen van het huis, maak dus ook van de gelegenheid gebruik om schoon te maken wat meestal wordt uitgesteld. Hieronder vind je 6 schoonmaaktaken die je niet mag vergeten in de lente.

Advertisement

Nachtkastjes en lades opruimen

Nachtkastjes en lades opruimen

der_logiker /Reddit

Als de kasten en kleerkasten de wisseling van de seizoenen doormaken, mag je de laden en ook de nachtkastjes niet vergeten. Dit zijn elementen die we het hele jaar door gebruiken en nooit opruimen, zodat ze na jaren en jaren een hoeveelheid voorwerpen verzamelen die je niet meer nodig hebt. Wapen jezelf met geduld, vuilniszakken, en doe een goede sortering.

Advertisement

Klaar om te grillen

Klaar om te grillen

brentiford/Reddit

Met mooi weer komt het verlangen om buiten te zijn en te barbecuen, dus moet je de roosters voorbereiden die in de loop der tijd vuil en roestig zijn geworden. IJzeren borstels, azijn of citroensap en de vlammen zelf zijn je beste bondgenoten voor een barbecue die klaar is om lekkere dingen te bereiden!

Haarden en kachels te reinigen

Haarden en kachels te reinigen

313shorty/Reddit

Wanneer de temperaturen niet meer te laag dreigen te worden, is het tijd om kachels en haarden grondig te reinigen. Afhankelijk van het model zijn er verschillende methodes en producten om te gebruiken, maar het belangrijkste is om alle bewegende delen te verwijderen, ze grondig te wassen en de rookkanalen niet te vergeten, zodat je geen moeite hoeft te doen als het weer koud wordt!

Vuilnisbakken

Vuilnisbakken

freebytes/Reddit

Misschien worden de kleine emmers in de keuken en de badkamer vaak schoongemaakt, maar de grotere, zoals de recycle-emmers, die in de tuin en allerlei andere bakken, verdienen het toch om af en toe schoongemaakt te worden. En deze tijd van het jaar is perfect. Wapen jezelf met je favoriete ontvettingsmiddelen (je kunt ook die op basis van bleek gebruiken of je toevlucht nemen tot zelfgemaakte methoden), om goed te ontsmetten en te ontgeuren. En laat misschien niet te veel tijd verstrijken.

Kruidenpotjes en nog veel meer

Kruidenpotjes en nog veel meer

Creativo

Als je kruiden op open rekken bewaart, is het gemakkelijk dat zowel de rekken als alle potjes vuil worden en dat je het niet snel genoeg doorhebt. Hetzelfde geldt voor flessen olie en azijn, of ook potten met zout, suiker en dergelijke. Maak ze allemaal schoon met geschikte ontvettingsproducten, vooral als ze in de buurt van het fornuis staan.

Advertisement

Stofzuiger

Stofzuiger

schrodCATntDED/Reddit

Als het al een tijdje geleden is dat je de stofzuiger grondig hebt gereinigd, is dit het moment om het te doen: afhankelijk van het model kun je gemakkelijk bepaalde onderdelen demonteren en elk compartiment en intern compartiment zorgvuldig onder handen nemen. Vermijd misschien producten die te agressief zijn op meer delicate materialen zoals plastic en rubber, en aarzel niet om enkele druppels (twee of drie) van een essentiële olie zoals tea tree te gebruiken om het apparaat aangenaam te ontgeuren.

Hoe vaak doet jij deze schoonmaaktaken gewoonlijk?

Advertisement