Geen voedselverspilling: 7 winnende strategieën voor dagelijks gebruik

door Natasja

28 Maart 2023

Geen voedselverspilling: 7 winnende strategieën voor dagelijks gebruik
Advertisement

Voedselverspilling is tegenwoordig overal een veel voorkomende realiteit. Dit is natuurlijk geen goed nieuws voor de economische prestaties van een land en voor een eerlijke verdeling en exploitatie van de middelen.

Voor personen heeft het verschijnsel voedselverspilling dus een enorme impact op ieders financiën en huishoudbudget. Het blijft echter een veel voorkomend probleem, vooral door de levensstijl die de huidige maatschappij pleegt te volgen.

Maar hoewel het moeilijk is om het te vermijden, zijn er genoeg effectieve manieren en strategieën om te proberen het op onze eigen kleine manier te verminderen en tegen te gaan. We laten je hieronder enkele voorbeelden zien.

Advertisement
Creativo

Creativo

Etiketten en briefjes plakken op voedsel dat tegen een bepaalde datum of tijd geconsumeerd moet worden, lijkt misschien een vreemde handeling, maar het kan echt een verschil maken bij het verminderen van voedselverspilling. Iedereen kan deze strategie volgens zijn eigen logica perfectioneren, maar toepassing ervan zal je helpen veel dingen te onthouden die je met een volle koelkast zeker zou vergeten.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om etensresten te bewaren en ze niet een paar dagen later toch weg te hoeven gooien, gebruik altijd doorzichtige bakjes en plaats ze vóór alles, zodat ze duidelijk zichtbaar zijn.

Creativo

Creativo

Brood invriezen terwijl het nog vers is, is een goede oplossing om te voorkomen dat het uitdroogt en hard wordt en niet meer gegeten wordt. Nog beter is het als je het invriest in individuele porties om te pakken wanneer het nodig is.

Creativo

Creativo

Een van de meest voorkomende verspillingen zijn groenten en groenten die te veel rijpen of te snel rotten. Een geweldige manier om dit probleem te beperken is het invriezen van restjes groente die op het punt staan te bederven, maar nog wel goed zijn, en ze, wanneer nodig, te gebruiken om een goede groentebouillon te maken.

Creativo

Creativo

Een zeer belangrijke factor om voedselverspilling te voorkomen is het op de meest geschikte manier in de koelkast te bewaren. Het is niet zo dat elke plaats in de koelkast goed is voor alles. Afhankelijk van de plaats, de hoogte en de koeling van de koelkast zelf, ontstaan verschillende temperaturen en vochtigheidsgraden die niet voor alle soorten voedsel geschikt zijn. Elk apparaat is anders, maar er zijn algemene richtlijnen die altijd gelden. Deze omvatten het advies om groenten en fruit altijd onderin, in de laden, te leggen en melk en eieren niet te leggen waar ze gewoonlijk worden geplaatst, d.w.z. op de deur van de koelkast. Het advies is om altijd te proberen te begrijpen welke temperatuur een bepaald levensmiddel nodig heeft en wat de meest geschikte plaats is om het te bewaren.

Advertisement
Creativo

Creativo

Een andere goede organisatiestrategie is het maken van lijsten om op de koelkast te plakken, om te inventariseren welke veelgebruikte levensmiddelen je nog in huis hebt en welke op zijn en gekocht moeten worden.

Novo2000/Reddit

Novo2000/Reddit

En als het gaat om wat er in de voorraadkast zit, zoals pasta, rijst, koffie. meel en dergelijke, is een zeer effectieve manier om jezelf te organiseren en verspilling te beperken het gebruik van transparante, gesloten en eventueel glazen verpakkingen met etiketten. Het is een oplossing die je veel zal helpen en bovendien het opruimen van de boodschappen gemakkelijker maakt.

Gebruik jij al speciale strategieën om voedselverspilling tegen te gaan?

Advertisement