10 eenvoudige trucs die je dag zullen verbeteren

door Natasja

23 Maart 2023

10 eenvoudige trucs die je dag zullen verbeteren
Advertisement

Veel alledaagse voorwerpen kunnen dubbel nuttig zijn en ons elke dag tijd en moeite helpen besparen, en ze op het juiste moment herinneren geeft altijd veel voldoening. In het hectische leven van vandaag is het inderdaad heel belangrijk om oplossingen te kunnen vinden die ons leven gemakkelijker maken, waardoor we minder tijd, moeite en onnodige inspanningen hoeven te doen.

Van de juiste manier om een blikopener te gebruiken tot een truc om tijd te besparen bij de bagageband op het vliegveld, we zetten in dit artikel 10 trucs op een rij die je dag eenvoudiger maken en je een tevreden glimlach bezorgen.

Advertisement

1. De blikopener

We hebben de blikopener altijd verkeerd gebruikt! Als je, net als wij, altijd blikjes hebt geopend met de blikopener rechtop, weet dan dat je het verkeerd deed. De juiste positie is horizontaal ten opzichte van het te verwijderen deksel. Alles zal veel gemakkelijker gaan.

Advertisement

2. Altijd vers water

Vul een waterfles voor de helft met water en leg hem 's avonds voor het slapen gaan horizontaal in de vriezer. Als je hem de volgende ochtend eruit haalt, begint het water langzaam te smelten en blijft het de hele dag koud.

3. Een oude lippenstift recyclen

3. Een oude lippenstift recyclen

Jake_Jamie/Pinterest

Is je oude lippenstift op? Gooi de stift niet weg, het kan nog van pas komen. Verwijder alle lippenstiftresten volledig, vul het met water en leg het in de vriezer. Het zal een perfecte ijsroller zijn geworden om te gebruiken op wallen en donkere kringen.

4. Nette opladers

Maak een oplaadhoek waar je al je elektronische apparaten en hun opladers kunt bevestigen en netjes kunt houden. Je kunt een bureauhouder of een oude schoenendoos gebruiken, maar ook een brooddoos of een houten kist met tussenschotten. Er zijn zoveel mogelijkheden en we weten zeker dat als je goed rondkijkt in huis je de houder vindt die bij je past.

5. Tapijt als nieuw met het strijkijzer

Als het tapijt bevlekt is, wanhoop dan niet, je kunt de vlek effectief verwijderen in een paar eenvoudige stappen. Maak een 1:3 oplossing van water en witte azijn, dompel een witte handdoek in lauw water en spuit de oplossing op de vlek, bedek deze vervolgens met de handdoek. Neem nu het hete strijkijzer, ingesteld op de hoogste temperatuur, en ga ermee over de handdoek tot de vlek volledig is verwijderd. Het tapijt zal zo goed als nieuw zijn!

Advertisement

6. Altijd schone vaatdoeken

Om te voorkomen dat de vaatdoeken altijd op de keukenvloer liggen, kun je klittenbandstrips aanbrengen: deze bevestigen de vaatdoeken rond de houder en voorkomen dat ze op de vloer vallen.

7. Langdurige geur

Vind je ook dat je parfum vervaagt na een paar minuten vanaf het moment dat je het opspuit? Om het langer te laten duren, smeer wat vaseline op je pols voordat je het parfum aanbrengt. Je zult het verschil merken!

Advertisement

8. Zeep in een koffer

Wanneer je op reis bent, is het onvermijdelijk dat je door de opeenstapeling van vuile was in je koffer een vieze geur krijgt. Om te voorkomen dat ook schone kleren opnieuw moeten worden gewassen vanwege de stank, kun je een geparfumeerd stuk zeep in de zak met vuile was doen.

9. Plakband altijd klaar voor gebruik

9. Plakband altijd klaar voor gebruik

Rough3Years/Reddit

Plakband is een groot gemak, maar hoe lastig is het om het begin te vinden als je het moet gebruiken? Om de markering nooit te verliezen, zet je na gebruik een haarspeld bij het begin: de volgende keer is het meteen klaar!

Advertisement

10. Koffer met lintje

Als je met het vliegtuig op reis gaat, knoop dan een gekleurd lint aan je koffer. Zo voorkom je tijdverlies en ongemak bij de bagageband doordat je de koffer meteen herkent.

Kende je deze trucs al?

Advertisement