Wil je de toiletbril weer wit en glanzend hebben? Maak hem schoon door een paar geheime trucs toe te passen

door Natasja

12 Oktober 2022

Wil je de toiletbril weer wit en glanzend hebben? Maak hem schoon door een paar geheime trucs toe te passen
Advertisement

Het dagelijks gebruik van bepaalde voorwerpen kan onvermijdelijk leiden tot tekenen van slijtage die hen voortijdig lelijk maken. Een sprekend voorbeeld hiervan is de toiletbril: meestal gemaakt van kunststof, kan deze op den duur grijs of geel worden door voortdurend gebruik, maar ook door schoonmaakmiddelen

Hoewel het het meest gebruikte product is voor het schoonmaken en ontsmetten van het huis, kan bleekmiddel na verloop van tijd schadelijke gevolgen hebben voor de voorwerpen die je schoonmaakt, waaronder sanitair. Bleekmiddel is vooral een van de oorzaken van het vergelen van toiletbrillen. Maar hoe omzeil je dit vervelende ongemak? We onthullen hieronder enkele geheime trucs waarmee je de badkamer weer als nieuw kunt laten glanzen!

Advertisement

1. Waterstofperoxide

1. Waterstofperoxide

Creativo

Er zijn talrijke huishoudelijke ingrediënten die kunnen helpen om de toiletbril weer wit en glanzend te maken; de eerste die we je willen voorstellen is waterstofperoxide, dat wit maakt zonder het sanitair aan te tasten. Je kunt het 130% type rechtstreeks op de toiletbril gieten en het 10 minuten laten inwerken alvorens het af te spoelen en af te drogen met een droge doek.

Advertisement

2. Witte azijn, citroen en zout

2. Witte azijn, citroen en zout

Creativo

Het tweede middel dat we voorstellen, maakt gebruik van de reinigende en ontsmettende kracht van drie basisingrediënten uit de keuken: witte azijn, zout en citroen. Breng het citroensap en 200 ml witte azijn in een steelpan aan de kook, zet het vuur uit en voeg het zout toe. Laat het afkoelen en maak de toiletbril schoon met een spons of door het mengsel rechtstreeks op het oppervlak te gieten. De werkingsduur is aanzienlijk langer dan bij waterstofperoxide, het duurt ongeveer 40 minuten, maar het witmakende effect is verzekerd. Afspoelen en drogen.

3. Zeep of vochtige doekjes

3. Zeep of vochtige doekjes

Creativo

Een goed alternatief voor de twee bovengenoemde is het gebruik van antibacteriële zeep verdund met lauw water of afwasmiddel. Je kunt ook ontsmettingsdoekjes proberen, maar gooi ze na gebruik in de vuilnisbak om de leidingen niet te verstoppen. Welk product je ook kiest, droog onmiddellijk na het schoonmaken goed af met een schone doek.

4. Baking soda

4. Baking soda

Creativo

Baking soda is een van de witmakende producten bij uitstek en je kunt het gebruiken door een pasta te maken met een beetje water om direct op de toiletbril aan te brengen en het 20 minuten te laten inwerken voordat je het afspoelt en afdroogt. Sommige mensen bereiden ook een oplossing met baking soda, natriumpercarbonaat en water; in dit geval moet je zeer warm water gebruiken, anders wordt het percarbonaat niet geactiveerd. Wees voorzichtig bij het gebruik van deze middelen: aangezien het om schuurpoeder gaat, kunnen sommige kunststoffen beschadigd en poreuzer worden, waardoor het vergelingsproces wordt versneld en er slijtageplekken ontstaan.

Nu heb je geen excuus meer om de toiletbril weer wit te maken: welke truc wil je eerst proberen? 

Advertisement