Herfstdecoraties: 5 leuke ideeën om de creativiteit de vrije loop te laten en het huis te versieren

door Natasja

13 Oktober 2022

Herfstdecoraties: 5 leuke ideeën om de creativiteit de vrije loop te laten en het huis te versieren
Advertisement

De herfstperiode is voor veel mensen de mooiste periode. De kleuren, geuren, het milde klimaat en nog veel meer maken het een tijd van magie. Het is nog leuker en ontspannender door de feesten, zoals Halloween, die direct naar de winter en Kerstmis leiden.

Het is die tijd van het jaar die je aanmoedigt om meer binnen te blijven en te genieten van je huis, je dierbaren, ontspanning en lekker eten. Waarom dan niet proberen je huis te versieren volgens het herfstthema? Het huis versieren in herfstkleuren, mooie handgemaakte decoraties maken, kan een prachtig idee zijn om plezier te hebben en het huis echt betoverend te maken.

Hier zijn enkele ideeën om na te denken of inspiratie uit te halen.

Advertisement
Tutorial via onelittleproject.com

Tutorial via onelittleproject.com

Een prachtige herfstlantaarn kan worden gemaakt door eenvoudig bladeren op een pot te plakken.

Je hebt glazen potten, kunst- en stoffen herfstbladeren (overal verkrijgbaar) en vinyllijm nodig. Was elke pot grondig met water en zeep, veeg hem af met gedenatureerde alcohol en laat hem goed drogen. Alleen door eventuele vlekken of vetsporen te verwijderen zullen de bladeren perfect hechten. Zoals bij elk decoupagewerk lijm de bladeren op elkaar, met behulp van een penseel of een spons, en breng daarna nog een laag vinyllijm aan over het hele oppervlak. Laat het een paar uur drogen (bij voorkeur een nacht) en je lantaarn is klaar.

Door er kaarsen in te plaatsen, kun je deze mooie lantaarns gebruiken voor tafels met herfstthema's of ze door het hele huis verspreiden en de sfeer magischer en kleurrijker maken.

Als je alle stappen in detail wilt volgen, kun je de handleiding rechtstreeks lezen op https://onelittleproject.com/mason-jar-leaf-lanterns/, een mooie DIY blog.

Advertisement
Tutorial via aubreeoriginals.com

Tutorial via aubreeoriginals.com

Een ander leuk idee is een krans om aan de deur te hangen, gemaakt van een lijst. Lijm kunst- of gedroogde bladeren en bloemen in herfstkleuren op de lijst en voeg een bordje toe om een 'fijne herfst' te wensen. Je hebt het in een mum van tijd klaar en het zal een goed voorteken zijn en een leuke en originele manier om gasten te ontvangen.

Tutorial via woodshopdiaries.com

Tutorial via woodshopdiaries.com

Een prachtige tafeldecoratiedoos kan worden gemaakt door stroken hout aan elkaar te lijmen en er de gewenste vorm aan te geven of, waarom niet, door pallets te gebruiken. Voeg herfstdetails toe zoals pompoenen, bloemen, bladeren en kaarsen, in de volgorde en samenstelling die jouw fantasie voorstelt. De tafeldecoratie met herfstkleuren wordt een meesterwerk.

Tutorial via sunshineandmunchkins.com

Tutorial via sunshineandmunchkins.com

Voor liefhebbers van wol, garen en hobby's zoals haken, breinaalden en dergelijke, zijn deze schattige gesponnen pompoenen een geweldig alternatief om het huis te versieren en tegelijkertijd plezier te hebben.

Tutorial via soapboxcreations.blogspot.com

Tutorial via soapboxcreations.blogspot.com

Tenslotte, in de laatste afbeelding, nog een lantaarn gemaakt met een pot, in een andere maar prachtige uitvoering. Door verf en sjablonen te gebruiken en er koffie in te doen, die meteen een typische herfstbruine achtergrond nabootst, zal het resultaat zeer mooi zijn. Door er een label aan toe te voegen dat met een touwtje is vastgebonden, kan het ook een prachtig cadeau-idee worden.

Heb je al zin om aan de slag te gaan om je eigen kleurrijke herfstdecoraties te creëren?

Advertisement