Kussens in de wasmachine: maak ze in een paar stappen fris en schoon met deze tips

door Natasja

17 Oktober 2022

Kussens in de wasmachine: maak ze in een paar stappen fris en schoon met deze tips
Advertisement

Kussens moeten heel vaak worden gewassen, maar dat is iets wat niet iedereen doet. Mensen denken dat het vervangen van kussenslopen voldoende is om ze perfect hygiënisch en geschikt voor de rust en gezondheid te maken. Dat klopt niet.

Het vervangen van de kussenslopen is niet voldoende en het is noodzakelijk dat de kussens regelmatig worden gereinigd en gewassen, om de verspreiding van stof, mijten en bacteriën te voorkomen.

Maar geen zorgen. Het is een heel eenvoudig klusje als je als bondgenoten de juiste producten, een wasmachine en een droger hebt. Kijk hieronder en je zult het begrijpen.

via @cleanthatup/TikTok

Advertisement
@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup, een Tiktokker die huishoudtips deelt en erg populair is op social media, laat een van de perfecte werkwijzes voor het wassen van kussens in de wasmachine zien . We vatten in volgorde en in het kort de door @cleanthatup geïllustreerde stappen samen om 'frisse en schone' kussens te krijgen, zoals ze zelf zegt.

Voor de voorwasbehandeling:

  • Meng witte azijn, citroensap en afwasmiddel.
  • Zodra je een gelijkmatig mengsel hebt, doet je dit over in een spuitbus en spuit je het op het voor te wassen kussen, vooral de delen waar het gebleekt moet worden.
  • Doe het kussen in de trommel en laat ongeveer een half uur inwerken.

Na dertig minuten kun je overgaan tot de echte wasbeurt:

  • Voeg een half schepje borax en het wasmiddel toe en start het wasprogramma.
  • Als het kussen erg vuil is, kun je het op weken zetten en vervolgens doorgaan met de normale wasbeurt, waarbij je echter een programma voor fijne was kiest.
  • Na het wassen doe het kussen in de droger, waarbij je erop let dat je een droogprogramma voor delicate stoffen instelt. Het kan verschillende cycli duren voordat het kussen perfect droog is. Maar uiteindelijk is het kussen perfect gezuiverd en fris gewassen.

Je kunt het hele proces zien door de video in kwestie op het bovengenoemde profiel te bekijken: https://www.tiktok.com/@cleanthatup/video/6854758034812570885. Je zult verbaasd zijn hoe snel en eenvoudig deze handeling is, waardoor je zeker wordt verleid om het te proberen en het vaker te herhalen. Het resultaat is echt bevredigend.

Klaar om te genieten van je schone, geurige kussens en (echte) heerlijke dromen? 

Advertisement