Nooit meer onaangename geuren uit het toiletreservoir! De truc om het in één keer te ontgeuren

door Natasja

09 December 2022

Nooit meer onaangename geuren uit het toiletreservoir! De truc om het in één keer te ontgeuren
Advertisement

Het komt voor dat onaangename geuren in de badkamer blijven hangen, zelfs na de meest grondige en gedetailleerde reiniging. In deze gevallen ligt de oorzaak zeker in het toiletreservoir, een ruimte die je meestal zelfs bij de grondigste schoonmaakbeurt overslaat, maar waarin schimmels die verantwoordelijk zijn voor onaangename geuren zich kunnen vermenigvuldigen. Wanneer dit gebeurt, is de oplossing veel eenvoudiger dan je denkt, want je hoeft alleen maar een beetje aandacht aan het reservoir te besteden en de badkamer ruikt weer als een bloemenweide. 

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om het toiletreservoir schoon te maken, en de TikToker @kyvolhometips biedt een aantal interessante ideeën ter inspiratie.

via @kyvolhometips/TikTok

Advertisement
@kyvolhometips/TikTok

@kyvolhometips/TikTok

Het is heel eenvoudig om onaangename geuren voorgoed uit de badkamer te verwijderen door het toiletreservoir te openen en twee minuten te wijden aan het schoonmaken ervan. De Tiktokker @kyvolhometips laat in een van haar video's https://www.tiktok.com/@kyvolhometips/video/6890340867157200129?_r=1&_t=8Xdz5GlgueL&is_from_webapp=v1&item_id=6890340867157200129 zien welke oplossingen mogelijk zijn:

  • bodylotion: lichaamscrèmes zijn geweldige schoonheidsmiddelen om onze huid zachter en geuriger te maken, maar ze kunnen ook helpen bij het schoonmaken van het huis. Kies je favoriet en giet een paar druppels in het reservoir om het te ontgeuren.
  • wasmiddel: vaak verrijkt met aangename, omhullende geuren, laten ze een heerlijke geur achter op je kleren waardoor je je verwend voelt door ze alleen maar te dragen. Gebruik deze kracht ook in de badkamer.
  • Insectenwerende middelen: ze parfumeren niet alleen de lucht, maar helpen ook vervelende gasten weg te houden.

Natuurlijk zijn dit middelen die ten minste eenmaal per dag moeten worden gebruikt om doeltreffend te zijn, zonder te vergeten op de consistentie te letten: geef de voorkeur aan zeer vloeibare producten, om de leidingen niet te laten verstoppen door eventuele ophoping van residuen. 

Als je op zoek bent naar een natuurlijker en veiliger middel voor het toiletreservoir, kun je eenvoudig zelf geurende tabletten maken die niet alleen onaangename geuren verwijderen, maar ook het toilet grondig ontsmetten. Zorg voor dit recept voor baking soda, een citroen, water en essentiële oliën naar keuze. Meng anderhalf kopje baking soda met het sap van een halve citroen en 10 druppels essentiële olie en besprenkel het mengsel met water tot het een zanderige consistentie heeft. Zet het 4 uur in de vriezer in de ijsvormpjes en de tabletten zijn klaar. Steek er regelmatig een in het toiletreservoir en de badkamer zal voor altijd vrij zijn van onaangename geuren.

Klaar om je handen uit de mouwen te steken?

Advertisement