Ontdek hoe je je leven kunt verbeteren met 12 niet te missen tips en trucs

door Natasja

06 Maart 2023

Ontdek hoe je je leven kunt verbeteren met 12 niet te missen tips en trucs
Advertisement

Hoe vaak ben je niet op zoek geweest naar snelle en ingenieuze oplossingen om alledaagse problemen op te lossen, of om terugkerende handelingen die veel tijd kosten te versnellen? Er zijn mensen die ze al voor ons hebben gevonden door ze te delen op het web en ons te voorzien van kant-en-klare ideeën om het leven te vereenvoudigen en minder tijd en moeite te verspillen. 

Van de truc om een handdoek om je middel te binden tot de remedie om snel doorns van je vingers te verwijderen, net als trucs in de keuken of voor het opbergen van je sieraden, tonen we je hieronder 12 tips die je allemaal zou moeten kennen voor een gemakkelijker leven.

Advertisement

1. DIY luidsprekers

1. DIY luidsprekers

Reddit

Als je het geluid van je smartphone of pc moet versterken, maar geen luidsprekers hebt, zijn er veel mogelijke oplossingen. Je kunt je smartphone bijvoorbeeld in een glazen houder plaatsen. Of je kunt een plastic beker doormidden snijden en deze boven de audiospeakers van de pc plaatsen. Het geluid wordt dan op natuurlijke wijze versterkt.

Advertisement

2. Een schone tandenborstel

Voor een betere hygiëne van je tandenborstel laat hem niet open op het aanrecht liggen, maar bewaar hem in een kastje of een luchtdicht plastic zakje. Of gebruik plastic kapjes.

3. Dolgedraaide schroeven

Als je een dolgedraaide schroef moet aandraaien, is er een oplossing en die is heel eenvoudig: bedek hem met een dikke rubberen band voordat je de schroevendraaier gebruikt. Je kunt zelfs een gereedschap van de verkeerde maat gebruiken en toch zeer goede resultaten krijgen.

4. Etiketten verwijderen

4. Etiketten verwijderen

Allgen/Reddit

Om de etiketten en hun lijm volledig van de flessen te verwijderen, gebruik vaseline. Als je die niet in huis hebt, kun je elke andere lichaamsolie gebruiken.

5. Deodorant voor noodgevallen

5. Deodorant voor noodgevallen

sivisamari/Reddit

Als je nadat je van huis bent gegaan merkt dat je je deodorant bent vergeten, is er een snelle oplossing: droog jezelf af met een zakdoekje en voorkom onaangename geuren door handontsmettingsgel te gebruiken. Die verwijdert de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de zweetgeur. 

Advertisement

6. In openbare toiletten

6. In openbare toiletten

ImaAnimal/Reddit

Wanneer je naar een openbaar toilet gaat, gebruik dan toiletpapier van de binnenkant van de rol voor een betere hygiëne.

7. Maaltijdkiezer

7. Maaltijdkiezer

johnessex3/Reddit

Als je nooit weet wat je moet koken, maak dan een maaltijdkiezer: schrijf je favoriete gerechten op een vel papier en gooi tijdens het koken met een dobbelsteen. Het toeval zal voor je beslissen.

Advertisement

8. Chinese eetstokjes

Houd je van de etnische keuken maar weet je niet hoe je de eetstokjes moet gebruiken? Help jezelf met een elastiekje en een vel papier: bind de eetstokjes samen met het elastiekje en bevestig er een opgerold vel papier onder. De eetstokjes gebruiken om voedsel op te pakken zal veel gemakkelijker zijn!

9. Een doorn in de vinger

Als je een doorn of splinter in je vinger hebt en niet weet hoe je die moet verwijderen, probeer dan deze methode: neem een bananenschil en breng de binnenkant daarvan aan op de huid waar de splinter of doorn zit. Plak de schil vast en laat hem een paar uur zitten. Wanneer je de schil verwijdert, zal de doorn of splinter heel gemakkelijk te verwijderen zijn.

Advertisement

10. Veiligheidskast

10. Veiligheidskast

foozebox/Reddit

Als je wilt voorkomen dat je kleine kinderen een kastje openen waarvan de handgrepen binnen handbereik zijn, is er een heel eenvoudige methode. Neem een eetstokje en steek het achter de handgrepen en zet de twee uiteinden vast met een elastiekje. Het kastje zal kindveilig zijn!

11. Het glas dat niet omvalt

11. Het glas dat niet omvalt

Mr Genius/YouTube

Om te voorkomen dat je glazen omvallen wanneer je drankjes inschenkt, neem een ballon en knip deze bij het gesloten uiteinde door. Omwikkel de onderkant van het glas met de ballon en je zult zien dat hij perfect aan de tafel blijft plakken.

Advertisement

12. Wasmiddeldispenser

12. Wasmiddeldispenser

dcohenmd1/Reddit

Om het wasmiddelbakje niet elke keer te hoeven wassen, kun je het in de wastrommel doen. Je voorkomt verspilling en bespaart jezelf de moeite.

Welke trucs gebruik jij in je dagelijkse routine?

Advertisement