Dagelijks leven en welzijn: 15 trucs om het leven makkelijker te maken en veel ergernissen te vermijden

door Natasja

22 Oktober 2022

Dagelijks leven en welzijn: 15 trucs om het leven makkelijker te maken en veel ergernissen te vermijden
Advertisement

Elke dag gebruiken we honderden voorwerpen en verrichten we duizenden handelingen zonder er veel bij na te denken, bijna automatisch. Maar als je er iets langer bij stilstaat, besef je misschien dat er dingen zijn die beter kunnen worden gedaan, voorwerpen die je ook op een andere manier goed kunt gebruiken. Hoe vaak is het je overkomen dat je jezelf voortdurend ongemak bezorgt, om dan te ontdekken dat je dat gemakkelijk had kunnen vermijden met een heel gewone perspectiefverandering?

Van heel veel manieren om de jeuk van insectenbeten te voorkomen tot het juiste broodbeleg, hier zijn 15 trucs die je dagelijks leven aangenamer zullen maken!

Advertisement

1. Afstandsbedieninghanger

1. Afstandsbedieninghanger

Green_purp024/Reddit

Hoe vaak heb je niet urenlang gezocht naar de afstandsbediening, om hem na dagenlange vergeefse pogingen terug te vinden tussen de kussens van de bank? Misschien moet je een grote sleutelhanger overwegen: het zal zeker moeilijker zijn om hem nog een keer kwijt te raken!

Advertisement
Readingagain/Reddit

Readingagain/Reddit

Heb je er al eens aan gedacht jezelf te trakteren op een moment van ontspanning, maar word je gek van het stuk zeep dat steeds uit het bad valt? Koop een haarelastiekje en het probleem is opgelost: de zeep blijft op zijn plaats en je kunt genieten van je welverdiende rust!

3. De verflepel

3. De verflepel

Edithosaure/Reddit

De muren van je huis opnieuw verven brengt altijd wat ongemak met zich mee, vooral als je je toevlucht neemt tot DIY. Ken je die vlekken die onvermijdelijk je tafels of vloeren ontsieren als je verf van de ene naar de andere bak moet gieten? Daar ben je nu voor altijd vanaf d.m.v. een soeplepel! Geniaal, vind je ook niet?

4. De stofopvangband

4. De stofopvangband

NessTheDestroyer/Reddit

Weet je wel dat vervelende stof dat ontstaat wanneer je een gat in de muur moet boren, dat zich in je neus nestelt waardoor je veel zakdoekje moet gebruiken? Dat is voorgoed verleden tijd met deze remedie: neem een rolletje plakband, doe het op de punt van je boormachine en gebruik het beschermpapier om het stof op te vangen. Geniaal toch?

5. De schoonheidsproducten- en medicijnenorganizer

5. De schoonheidsproducten- en medicijnenorganizer

PantherophisNiger/Reddit

Als je een watje of een crème nodig hebt, moet je dan altijd door alle spullen in het kastje rommelen? Probeer deze oplossing en je hebt altijd alles bij de hand: neem een wandorganizer en sorteer zo elk product voor gezondheid en verzorging dat je in huis hebt.

Advertisement

6. Trillingsmoderator

6. Trillingsmoderator

r4wbon3/Reddit

Heb je geen zwembad meer en zitten die flexibeams in de kast je in de weg? Hergebruik ze om de wasmachine te stabiliseren: je maakt ruimte vrij in de kast en het wordt eindelijk weer stil in huis!

7. Reisbestendige broodjes

7. Reisbestendige broodjes

PrityBird/Reddit

Je bent een dagje weg en je hebt voor iedereen broodjes klaargemaakt en nu zit het gezin op de bankjes in het park om te lunchen. Je haalt de broodjes uit de koelbox en... iedereen klaagt omdat het brood zacht is geworden en de broodjes uit elkaar vallen. Hoe voorkom je dit? Simpel: doe de sauzen en natte ingrediënten op het beleg, in plaats van op het brood zelf. Je lunchpakketje is gered!

Advertisement

8. De tafelpoten rechtzetten

8. De tafelpoten rechtzetten

adamswan9/Reddit

Het ziet er niet zo mooi uit, maar de voldoening van eten zonder dat vervelende schommelen bij elke hap is onbetaalbaar!

9. Viti a portata di mano

9. Viti a portata di mano

iluvuranus33/Reddit

Heb je een helpende hand nodig elke keer als je een schroef in de muur moet aanbrengen? En als je alleen in huis bent, hoe doe je dat dan? Maak je geen zorgen: bind de schroeven die je nodig hebt met een beetje tape aan een armband om je pols, je hebt dan niemand meer nodig.

Advertisement

10. Gebruiksaanwijzing

10. Gebruiksaanwijzing

45and290/Reddit

Ben je het zat om altijd naar de gebruiksaanwijzing van de pan, met de dosering en kookmethode, te zoeken? Doe er een label op!

11. Noodkabel

11. Noodkabel

ChiMeraRa/Reddit

Is de oplaadkabel van je mobiele telefoon stuk en heb je geen gelegenheid om een nieuwe te kopen voordat je telefoon uitgaat? Als je een elastiekje kunt vinden, kun je dit oplossen met een geïmproviseerde oplossing!

Advertisement

12. De riem met zakjes

12. De riem met zakjes

VectorLightning/Reddit

Om niets te vergeten wanneer je je hond uitlaat, volg  het voorbeeld van deze man: hij bond hondenzakjes direct aan de riem met een elastiekje. Je kunt er zeker van zijn dat je vanaf nu geen geïmproviseerde middelen hoeft toe te passen!

13. Doseerhouder

13. Doseerhouder

Reddit

De volgende keer dat je een houder met papieren deksel opent, wacht dan met het verwijderen van het papierer: het kan van pas komen als dispenser.

Advertisement

14. Smartphonehouder

14. Smartphonehouder

Cooper_Dog11/Reddit

Je kunt een praktische houder voor je smartphone maken door eenvoudigweg plakbandhouders te gebruiken. En je hebt ook ruimte over om de oplaadkabel aan te sluiten!

15. Boekstandaard bij je bed

15. Boekstandaard bij je bed

dirtyyeen/Reddit

Lees je graag in bed, maar word je na een tijdje moe van het vasthouden van het boek? Kun je nooit de juiste houding vinden? Probeer een bedstandaard te maken. Je ligt comfortabel en het boek is binnen oogbereik! Je armen zullen je dankbaar zijn!

Dit waren slechts enkele ideeën om je leven gemakkelijker te maken; welke trucs gebruik jij?

Advertisement